CAMPIONAT DEL MÓN DE CICLISME

Castroviejo es queda a tres llocs de les medalles

L'australià Rohan Denis es proclama campió del món contrarellotge amb una exhibició monumental

lainz45206157 rohan dennis of australia competes in the men s individual t180926164524 / Kerstin Joensson

1
Alejandro García

El ciclista basc Jonathan Castroviejo ha acabat sisè en el Mundial de ciclisme contrarellotge, per darrere de Rohan Dennis, campió del món, Tom Dumoulin, plata, i Victor Campenaerts, bronze. El corredor de l’Sky va saber mantenir el cap fred quan Denis, aleshores guanyador, el va avançar abans de començar el port final del recorregut, una pujada atípica en una contrarellotge, inevitable en un recorregut pel Tirol austríac, amfitrió dels campionats.

L’australià Rohan Denis i el neerlandès Tom Dumoulin eren els dos favorits, però Denis va decantar la lluita gairebé sense emoció. El port final, amb percentatges per sobre del 10 per cent, va anar rebutjant especialista rere especialista, massa rígids per afrontar una pujada tan dura després de 30 quilòmetres d’esforç clàssic contra el cronòmetre.

Però en aquell moment de la carrera, Denis ja li havia retallat un minut i mig a Castroviejo i tenia un bon matalàs de segons respecte a la resta de ciclistes, concentrats en la lluita per les medalles. A l’australià li va donar temps a doblar també el bielorús Vasil Kiryienka abans de marcar un infernal temps d’1 hora, 3 minuts i 3 segons en meta, més d’un minut millor que el segon classificat.

L’emoció va estar en la lluita per les medalles, entre el mateix Castroviejo, molt viu en la carrera malgrat haver sigut doblat, Kwiatkowski, Nelson Oliveira o el campió d’Europa, Campenaerts, que va anar desenganxant-se cada vegada més del grup de corredors que partien al seu mateix esglaó de favoritisme per apropar-se als temps de Domoulin, plata per centèsimes respecte al belga.