MUNDIAL DE CICLISME

Castroviejo, l'aposta espanyola contra Dumoulin i Dennis

zentauroepp35884578 spain s jonathan castroviejo competes in the men s elite ind170817123259

zentauroepp35884578 spain s jonathan castroviejo competes in the men s elite ind170817123259 / KHALED DESOUKI

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El biscaí Jonathan Castroviejo, bronze mundialista i campió europeu el 2016, és la gran aposta espanyola per a la contrarellotge individual d’aquest dimecres als Mundials de Ciclisme en ruta d’Insbruck (Àustria), una carrera en què partiran com grans favorits l’holandès Tom Dumoulin i l’australià Rohan Dennis.

De fet, seran els tres últims que surtin en la crono entre els 61 corredors inscrits per fer front a un recorregut de 52,5 kms. plans en la seva primera meitat i amb una exigent ascensió a partir del km.30.

Una pujada a Gnadenwald de 4,9 kms. i un 7,1% de desnivell que marcarà una carrera, segons l’opinió del seleccionador espanyol, Javier Mínguez, "en general, molt completa i amb molta varietat". Per a Mínguez, "tants quilòmetres de contrarellotge es faran molt durs i serà clau com de fresc arribi cada corredor al port, que és bastant exigent."

El recolzament de Marc Soler

"La primera zona és per a rodadors purs, però arribat el quilòmetre 30 tenim un canvi dràstic de terreny amb l’ascensió, per passar a una baixada molt ràpida fins a Innsbruck", va afegir sobre el recorregut el director esportiu val·lisoletà. Mínguez va escollir com a acompanyant per a Castroviejo el català Marc Soler per la seva bona tasca diumenge en la crono per equips ajudant el Movistar a acabar sisè.

En aquesta carrera Imanol Erviti, que també optava al lloc, no va acabar amb els quatre primers del seu equip que van assolir la meta junts, i Jorge Arcas, que completava la terna de candidats per demà al costat del basc d’Algorta, no va arribar ni a disputar la prova.

Tomas Doumolin, el gran favorit al costat de Rohan Dennis / Reuters 

Les aspiracions de Castroviejo, quatre vegades campió d’Espanya de l’especialitat, el 2013, 2015, 2017 i 2018, i habitual en les primeres posicions de carreres d’aquest tipus, se centren en la medalla de bronze. Per a l’or i la plata, els grans favorits són el vigent campió del món Dumoulin i un Dennis que va guanyar les dues contrarellotge de la Vuelta a Espanya en la seva preparació per a la carrera de dimecres.

Notícies relacionades

Altres corredors amb opcions són els que sortiran immediatament abans que Castroviejo, en lapses de temps de minut i mig. Ciclistes que ja saben el que és ser campions del món de l’especialitat com l’alemany Tony Martin (tres ors seguits entre 2011 i 2013 i un quart el 2016) i el bielorús Vasil Kiryienka (2015), o d’Europa, com el belga Victor Campenaerts el 2017, precisament per davant de Castroviejo.

El polonès Michal Kwiatkowski, campió del món en línia el 2016, o el portuguès Nelson Oliveira, quart en la crono del mundial de l’any passat a Bergen (Noruega), l’alemany Maximilian Schachmann i el luxemburguès Bob Jungels també compten en els pronòstics.

Ordre de sortida dels favorits

14h10 Wilco Kelderman (NED)