ELS MUNDIALS D'INNSBRUCK

El Quick Step, campió del món contrarellotge

El conjunt belga, en risc de desaparició, s'imposa al Sunweb i al BMC mentre el Movistar acaba sisè

quick

quick

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’equip Quick Step s’ha imposat aquest diumenge en la contrarellotge per equips delsMundials de ciclisme d’Innsbruck, de 62,8 quilòmetres. El conjunt belga s’ha imposat per només 18 segons al campió de l’any passat, el Sunweb de Tom Dumoulin, i per 19 al BMC de Rohan Dennis, un altre dels favorits per guanyar dimecres la prova individual. El Movistar ha sigut sisè.

Des que el 2012 els Mundials van incloure la modalitat de la contrarellotge per firmes comercials, el Quick Step ha guanyat quatre dels set ors possibles, a més de sumar una plata i un bronze. Només l’any passat es va quedar sense trepitjar el calaix (va acabar quart), la qual cosa demostra el potencial d’un equip que, malgrat tot, no té assegurada la seva continuïtat més enllà del 2019. Si Patrick Lefevere no troba un patrocinador que agafi el relleu de Quick Step com a espònsor principal, l’equip en què milita Enric Mas correrà el 2019 com ‘The Wolfpack’ (La manada de llops).

Els belgues Laurens de Plus Yves Lampaert, el danès Kasper Asgreen, el luxemburguès Bob Jungels, l’alemany Maximilian Schachmann i l’holandès Niki Terpstra es van imposar en una prova decidida en l’últim parcial. Després de l’exigent pujada a Axams, a 14 quilòmetres de meta, el Sunweb (or l’any passat) el superava per 14 centèsimes i el BMC (plata el 2017) estava a l’aguait a menys de 4 segons. Afrontar el tram final amb cinc dels sis ciclistes va resultar decisiu per al conjunt belga, que a la mateixa hora estava guanyant el Gran Premi d’Isbergues-Pas de Calais amb l’incombustible Philippe Gilbert, que reapareixia després de la seva caiguda al Tour de França.

Notícies relacionades

El Movistar, com l’any passat, va acabar en la sisena posició, a 1.31 del guanyador i a 1.12 del podi. L’equip espanyol, amb Marc Soler, Andrey AmadorNelson OliveiraJasha SutterlinImanol Erviti i Winner Anacona, va marcar al seu pas el millor temps intermedi i a la meta, però va ser superat pels cinc equips que van sortir després. Tot apunta que el corredor català serà qui acompanyi dimecres Jonathan Castroviejo (quart amb l’Sky) en la contrarellotge individual.

La d’aquest diumenge ha sigut l’última contrarellotge per equips comercials als Mundials, ja que l’UCI ha decidit que la CRE tornarà a disputar-se per seleccions nacionals, com va passar entre 1962 i 1994, exceptuant els anys olímpics. Una possibilitat, encara sense confirmar, és que es converteixi en una prova mixta per relleus, en què tres homes correrien la primera meitat i tres dones la segona (o viceversa)

Classificació  CRE masculina per equips

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">1. Quick-Step Floors (Bel) 1h07.25</span><br/><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">2. Team Sunweb (Ale) a 18s</span><br/><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">3. BMC Racing Team (EUA) a 19s</span><br/><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">4. Team Sky (GB) a 44s</span><br/><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">5. Mitchelton-Scott (Aus) a 56s</span><br/><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">6. <strong>Movistar Team</strong> (Esp) a 1.31m</span><br/><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">7. Trek-Segafredo (EUA) a 2.03m</span><br/><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">8. Bora Hansgrohe (Ale) a 2.07m</span><br/><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">9. CCC Sprandi Polkowice (Pol) a 2.37m</span><br/><span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;">10. Astana Pro Team (Kaz) a 3.53m</span>