CIMERA A INSBRUCK

Espanya, a punt per al Mundial de Cicilisme amb Valverde de líder

Pendents de Landa, l'equip el completen Mas, Izagirre, Herrada, Nieve, De la Cruz i Castroviejo

segea44864966 graf3908  almad n  ciudad real   01 09 2018   el espa ol ale180901173951

segea44864966 graf3908 almad n ciudad real 01 09 2018 el espa ol ale180901173951 / MANUEL BRUQUE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Alejandro Valverde portarà els galons de la selecció espanyola en la prova de ruta dels Mundials que tindran lloc a Innsbruck (Àustria) entre el 24 i el 30 d’aquest mes, mentre que la presència de Mikel Landa queda supeditada a l’estat físic que mostri el ciclista alabès aquesta setmana al Giro de Toscana i Coppa Sabitini.

Si el ciclista del Movistar troba bones sensacions en les clàssiques italianes serà el corredor que completi el grup espanyol; i si al contrari Landa considera que no compta amb un cop de pedal que li permeti afrontar amb garanties el Mundial, Omar Fraile (Astana) serà l’encarregat d’ocupar el seu lloc.

L’equip espanyol anunciat pel seleccionador Javier Mínguez és el compost per Alejandro Valverde (Movistar), Enric Mas (Quick Step), Ion Izagirre (Bahrain-Merida), Jesús Herrada (Cofidis), Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), David de la Cruz i Jonathan Castroviejo (Team Sky). La vuitena plaça queda pendent de l’estat de salut de Mikel Landa.

El navarrès Mikel Landa, en l’etapa de la Dauphiné que va guanyar a Courchuvel / LIONEL BONAVENTURE (AFP)

Per a la prova contrarellotge, Javier Mínguez alinearà Jonathan Castroviejo i elegirà entre Erviti, Soler i Arcas en funció del rendiment que ofereixin amb el Movistar a la crono per equips del diumenge 23 de setembre.

L’equip de dones

A la convocatòria femenina d’elit, Mavi García doblarà ruta i crono, mentre que Ane Santesteban (Ale-Cipolloni), Cristina Martínez (Bizkaia-Murias), Alicia González, Lorena Llamas i Eider Merino (Movistar Team) afrontaran al costat de la balear la prova en línia.

Per a la prova sub-23, Pascual Momparler comptarà amb el vencedor d’etapa al Tour de l’Avenir Fernando Barceló, que estarà acompanyat per Ibai Azurmendi (Fundació Euskadi), Roger Adriá (Lizarte), José Félix Parra (Lizarte) i Jaime Castillo (Movistar). Aquests dos últims seran també els encarregats d’afrontar la lluita contra el crono, en la qual l’aragonès ja té experiència ja que l’any passat va acabar en tretzena posició.

El ciclista andalús Carlos Rodríguez, que va aconseguir un triomf a la Copa de les Nacions de Morbihan i va ser tercer en l’Europeu malgrat ser encara de primer any, encararà en categoria júnior masculina tant la prova en línia com la contrarellotge, en les quals també prendrà part el càntabre Iván Cobo, que és l’actual subcampió d’Espanya en les dues disciplines.

Al costat d’ells, Paco Cerezo alinearà Jon Barrenetxea, Pelayo Sánchez i Josu Echeverría.

Notícies relacionades

Per la seva part, Ramón González Arrieta comptarà amb Lorena de la Fuente i Ariana Gilabert per a la ruta i la crono de la categoria júnior femenina; mentre que Mireia Trias i Amaia Lartitegi realitzaran únicament la prova en línia.

Des de dilluns vinent 24 fins al diumenge 30, la ciutat austríaca d’Innsbruck acollirà els Campionats del Món de carretera, que aquest any compta amb un especial atractiu per la notable exigència del circuit que vertebrarà les proves en línia.