ACCIDENT ENTRENANT

La bicampiona olímpica de ciclisme en pista Kristina Vogel es queda paraplègica

«És una merda, ja no puc caminar», anuncia la corredora, que va tenir un accident en un velòdrom el mes de juny passat

jmexposito44933968 file photo  cycling   uci track world championships   women 180907150002

jmexposito44933968 file photo cycling uci track world championships women 180907150002 / Bobby Yip

1
Es llegeix en minuts

La ciclista alemanya Kristina Vogel, doble campiona olímpica en la modalitat de pista, va confirmar que s’ha quedat paraplègica a conseqüència del greu accident que va tenir el juny durant un entrenament.

“És una merda, no ho puc expressar de cap altra manera. No importa com es digui, el cas és que ja no puc caminar”, va dir l’esportista de 27 anys en declaracions publicades aquest divendres pel setmanari ‘Der Spiegel’. “¿Però què hi puc fer? Sempre penso que com abans acceptis una nova situació, millor podràs gestionar-la”, va afegir. 

Lesió a la columna

Notícies relacionades

Vogel va estar involucrada en una col·lisió a tota velocitat amb un altre ciclista en una pista el 26 de juny passat a la localitat de Cottbus i va haver de ser operada diverses vegades. La Federació Alemanya de Ciclisme va assenyalar llavors que havia patit una lesió de columna vertebral.

La ‘pistard’ alemanya es va penjarl’or olímpic a Londres 2012 en la modalitat per equips i a Rio 2016 va sumar el seu segon títol al conquistar la velocitat individual. A més, va ser bronze a la ciutat brasilera en la modalitat per equips i en el seu palmarès hi ha nombroses medalles mundials i europees.