Thomas reivindica a la Dauphiné el lideratge de l'Sky al Tour

Adam Yates triomfa en l'última etapa per davant de Dani Navarro

jmexposito43694424 overall race winner britain s geraint thomas  wearing the ov180610163748

jmexposito43694424 overall race winner britain s geraint thomas wearing the ov180610163748 / PHILIPPE LOPEZ

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

A l’espera de saber si Chris Froome podrà disputar el Tour de França, el que està clar és que l’equip Sky es presentarà el 7 de juliol a Noirmoutier-en-l’Île amb un ciclista britànic com a líder i amb moltes possibilitats d’arribar de groc a París. Geraint Thomas s’ha emportat aquest diumenge la Dauphiné, la prova que ja van guanyar els seus compatriotes Bradley Wiggins (2011 i 2012) i Chris Froome (2015 i 2016) abans de triomfar al Tour.

El ciclista anglès no ha tingut problemes en l’última jornada, altre cop alsAlps, per mantenir el mallot groc, malgrat un intent llunyà de Romain Bardet de sorprendre'l aprofitant una de les dues punxades de l’anglès. Només en l’últim quilòmetre Adam Yates ha aconseguit despenjar el líder per prendre-li a Dani Navarro la que hauria sigut la primera victòria del corredor del Cofidis des de la Vuelta del 2014. Almenys acaba com el millor espanyol de la general, ja que Marc Soler ha perdut sis minuts.

Adam Yates, guanyador a Saint-Gervais Mont-Blanc. / PHILIPPE LOPEZ (AFP)

Cinc ports puntuables determinaven una altra etapa curta de muntanya (136 quilòmetres) amb final al cim de Saint-Gervais Mont-Blanc. Aviat un canvi de rtime de Navarro ha format l’escapada del dia, amb noms importants com els de Pierre Rolland i Julian Alaphilippe, però ha sigut el francès David Gaudu qui ha començat l’última ascensió amb avantatge.

Comença el ball

Notícies relacionades

El fort control del conjunt Sky, que any rere any a mesura que s'acosta el juliol posa a punt la maquinària, permetia a Thomas no preocupar-se pels rivals. Yates, segon, començava la jornada a un minut i mig, i Bardet, a dos. Només a 3,5 quilòmetres de l’arribada ha saltat Dan Martin a la recerca del triomf d’etapa, que Navarro, després de superar Gaudu, ja començava a assaborir. L’irlandès ha sigut caçat pel grup del líder, però ha encès els ànims de la resta.

Sota la pancarta de l’últim quilòmetre de la tarda ha atacat Bardet, a qui han seguit Yates i després Thomas, i quan la victòria semblava clarament espanyola ha contraatacat el germà bessó de Simon Yates per deixar amb la mel als llavis el valent ciclista del Cofidis.

Classificacions

<strong>Setena i última etapa</strong><br/>1. Adam Yates (GBR/MIT) 3 h 51:34<br/>2. <strong>Daniel Navarro</strong> (ESP/COF) a 4s<br/>3. Romain Bardet (FRA/ALM) a 9s<br/>4. Emanuel Buchmann (GER/BOR) a 14s<br/>5. Geraint Thomas (GBR/SKY) a 19s<br/>6. Daniel Martin (IRL/EAU) a 24s<br/>7. Damiano Caruso (ITA/BMC) a 24s<br/>8. Guillaume Martin (FRA/WGG) a 28s<br/>9. Pierre Latour (FRA/ALM) a 35s<br/>10. Pierre Rolland (FRA/EFD) a 41s