ACCIDENT A LES LLAMBORDES

El ciclista belga Goolaerts mor al patir una aturada cardíaca a la París-Roubaix

L'equip del corredor que tenia 23 anys comunica que el fatal desenllaç es va produir a les 22.40 hores

caida-jpeg

caida-jpeg

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea / Barcelona

El ciclista belga Michael Goolaerts de l'equip Vérandas Willems-Crelan ha mort a les 22.40 hores d'aquest diumenge després de patir una aturada cardíaca en plena París-Roubaix. Després de caure de la bici va ser atès pels serveis mèdics de la prova, que són els mateixos del Tour, per espai de gairebé una hora. Va ser evacuat en helicòpter a un hospital de Lilla, la ciutat més important a la zona de la carrera. 

Notícies relacionades

Christian Prudhomme, director de la París-Roubaix i també del Tour, va manifestar després d'acabar la competició que la situació de Goolaerts "era molt preocupant". Durant diverses hores els metges van lluitar per salvar-li la vida. El conjunt del corredor va comunicar el fatal desenllaç a través del compte oficial de l'equip. Tot i que encara és aviat per saber la causa de la mort podria tractar-se d'una mort sobtada en la pràctica de l'esport. La desgraciada notícia lamentablement enfosqueix l'èpica victòria de Peter SaganPeter Sagan, tricampió del món, al velòdrom de Roubaix.

El ciclista es trobava en el pilot principal, a les 13.45 hores i va caure en el segon sector de llambordes de la prova. Els metges van poder restablir el pols després d'utilitzar un desfibril·lador per reanimar-lo encara que ja a mitja tarda es va comunicar que l'estat de Goolaerts era crític. La seva família va viatjar des de Bèlgica a l'hospital de Lilla al rebre la informació de l'angoixat estat de salut del ciclista.