A LA PROVÍNCIA DE BADAJOZ

Mor en accident de trànsit el campió d'Espanya de ciclisme adaptat del 2016

Tot indica que la bici de José Ángel Aceitón va col·lisionar amb un camió, però se n'investiguen les causes

aceiton

aceiton

1
Es llegeix en minuts

José Ángel Aceitón, de 34 anys, amb dos títols de campió d'Espanya de ciclisme adaptat, tots dos aconseguits el 2016, va morir dimecres en un accident de trànsit, quan la seva bicicleta va xocar amb un camió. L'accident va tenir lloc a prop de la seva localitat natal, Hornachos, a la província de Badajoz, concretament a sis quilòmetres del centre urbà. 

Des del moment de l'accident s'han produït diverses mostres de condol, alhora que s'ha tornat a intensificar la campanya per demanar respecte per als ciclistes, tant si van en bicicletes convencionals com adaptades, com era el cas de la que portava Aceitón.

Notícies relacionades

El ciclista va quedar tetraplègic als 17 anys en un altre accident de trànsit. El 2016, va aconseguir tres medalles, dues d'or, en diferents modalitats del Campionat d'Espanya, celebrat a Estepona (Màlaga). La Guàrdia Civil encara no ha aclarit la causa de l'accident, però tot indica que va ser una col·lisió. Aceitón, malgrat les seves lesions, era un consumat esportista que, a part del ciclisme, va practicar bàsquet i tennis de taula.

Fa un any li van robar el cotxe

Fa un any, segons informaEl Periódico de Extremadura, uns lladres li van robar el cotxe, un Audi A3 de color gris, al garatge de casa seva. Va ser a la urbanització Tres Culturas de Toledo, una zona residencial, al costat de l'hospital del mateix nom, on va estar ingressat després de patir l'accident. També va treballar al centre com a monitor de tennis de taula. Els delinqüents sabien perfectament que s'emportaven el vehicle d'un discapacitat, ja que la targeta identificativa era visible dins de l'habitacle.