FIRMA PER DOS ANYS

L'equip Movistar oficialitza el fitxatge de Mikel Landa

El corredor basc deixarà a finals d'any l'Sky per incorporar-se a l'equip de Telefónica

segea39407882 spain s mikel landa rides past the notre dame de la garde ba170722192649

segea39407882 spain s mikel landa rides past the notre dame de la garde ba170722192649 / JEFF PACHOUD

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Era un secret a crits i en els cercles pròxims al conjunt Movistar ja se sabia que Mikel Landa seria el nou reclam de l'equip de Telefónica per a la temporada que ve. Les converses es van iniciar la primavera passada i van fructificar abans del Tour, on el corredor basc es va quedar a un sol segon de la tercera plaça i per tant del podi. Aquest dimarts Movistar ha oficialitzat la contractació de Landa per a les dues pròximes temporades. L'1 de gener del 2018 ja podrà vestir el seu nou uniforme.

El Movistar va confirmar el fitxatge. Landa compartirà la direcció de l'equip amb Alejandro Valverde. "Landa és benvingut i hi haurà carreres per a tots", va dir el ciclista murcià, el dia abans de caure a Düsseldorf, en una conversa amb aquest diari. Valverde assumeix les carreres de principi de temporada, les clàssiques i al Tour, amb llibertat i amb ganes, una vegada es reposi de la greu lesió que l'obliga a efectuar dobles sessions de fisioteràpia a Múrcia, es posarà a treballar per al que sigui necessari.

Nairo Quintana, 2018

Falta per veure, no obstant, què passarà amb Nairo Quintana. El Movistar presumeix del contracte amb el corredor colombià, però transcendeixen moviments estranys. La setmana passada, per exemple, 'La Gazzetta dello Sport' va publicar l'interès --no desmentit-- del conjunt Astana. 

Landa sempre ha manifestat que desitja córrer el Giro, encara que haurà de decidir-se el seu calendari amb dos aspectes a tenir en compte: qui serà el líder per al Tour i, també una cosa molt important, qui assumirà la direcció a la Vuelta.

Les promeses, a la Vuelta

Notícies relacionades

Aquest any el Movistar ha hagut d'apostar per les seves joves promeses, sobretot amb Marc Soler i Rubén Fernández, com a reclam per a la ronda espanyola, que comença dissabte a Nimes, ja que Valverde ha sigut baixa per la seva lesió i Quintana, últim vencedor, estava molt cansat (com es va veure al Tour) després de córrer el Giro i la ronda francesa.

Landa s'absenta de la Vuelta, perquè hauria sigut una bogeria afrontar-la després de disputar Giro i Tour. El ciclista alabès, de 27 anys, va guanyar aquest agost la Volta a Burgos i té previst tornar a la competició per acomiadar-se de l'Sky en les clàssiques italianes de tardor.