El dilema d'Alberto Contador al Tour de França

El cap li demana atacar, però les ferides couen i les cames no li responen com ell voldria

segea39208928 emp05 nuits saint georges  francia   07 07 2017   el ciclist170710190053

segea39208928 emp05 nuits saint georges francia 07 07 2017 el ciclist170710190053 / GUILLAUME HORCAJUELO

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Hi va haver un temps no gaire llunyà en què totes les etapes de muntanya amb Alberto Contador en escena eren un escenari idíl·lic perquè qualsevol aficionat es preparés per disfrutar amb els atacs incontestables del ciclista madrileny. Quan demarrava se n’anava sol i ningú s’atrevia a seguir-lo. Gràcies a aquell geni i aquell caràcter indomable, Contador es va convertir en el segon millor ciclista espanyol de tots els temps, només superat per Miguel Induráin.

Alberto Contador

líder del conjunt trek

Da igual lo que digui i la causa que sigui. La realitat és que el diumenge no em vaig trobar bé en l'últim port"

De fet, res ha tornat a seguir igual per a Contador des que el TAS li va prendre les victòries al Tour del 2010 i el Giro del 2011. Hi va tornar el 2012 i va guanyar la Vuelta, però només per aquell ímpetu, únic i irrepetible, que el va conduir a atacar Purito Rodríguez, a més de 50 quilòmetres de la famosa meta de Fuente Dé. Per desgràcia, els Tours que ha disputat des del 2013 no han sigut mai els de Contador i, per una raó o una altra, ha acabat caient: el 2013, en la primera etapa, a Còrsega; el 2014, abandonament per accident als Vosges; el 2015 va anar a parar a terra en ruta cap a Pra Loup, i el 2016 cau en les dues primeres etapes i acaba retirant-se als Pirineus, en terres catalanes.

DUES CAIGUDES

Diumenge va caure dues vegades; la primera vegada quan el polonès Rafal Majka (que no surt avui després de la jornada de descans) va frenar precipitadament quan el grup de favorits baixava a més de 70 quilòmetres per hora. Tan masegat va quedar que ahir, inhabitual en Contador, ni es va poder enfilar a la bici durant la jornada de descans. Després va tornar a anar a terra, perquè tal com va explicar el corredor espanyol, Nairo Quintana li va donar incomprensiblement un cop per darrere i el va fer caure, cosa per què ahir seguia tremendament enfadat.

  

Notícies relacionades

Cal quedar-se, però, amb una frase de Contador, pronunciada en la conferència de premsa que va oferir durant la jornada de descans, al seu hotel, als afores de la ciutat de Périgueux. «Tant és el que digui i la causa que sigui. La realitat és que diumenge no em vaig trobar bé a l’últim port». Mai, fins llavors, Contador havia perdut tant de temps (més de quatre minuts) al Tour.

A DIVERTIR-SE

No vol abandonar i el cap li demana atacar. «Em vull divertir», repeteix. Però una vegada més té contusions per tot arreu. Pot ser que les cames de Contador ja no siguin les que van deixar bocabadats els aficionats al ciclisme no fa gaires anys, però el geni segueix estant intacte. «Miraré de passar-m’ho bé, i si em recupero correré a la meva manera i no precisament amb la computadora al cap». Segurament qualsevol temps passat va ser millor. Però ell segueix tenint geni i figura fins a...  Així és Contador. ¡Fins a la victòria!