LA RONDA ITALIANA DEL 2017

Gaviria, abans de la gran pujada

dumoulin

dumoulin / LUK BENIES (AFP)

1
Es llegeix en minuts
S. L- E. / BARCELONA

Una, dues, tres i fins a quatre victòries de Fernando Gaviria, el corredor colombià que a les arribades a l'esprint sembla tan bo com el seu compatriota Nairo Quintana, el líder del Movistar, quan apareix la muntanya. Quatre triomfs ja s'ha anotat el jove corredor del Quick Step en aquest Giro, que afronta avui la transcendental i històrica ascensió al santuari d'Oropa, on Quintana necessita començar a esgarrapar temps a Tom Dumoulin en el seu repte d'aconseguir una segona victòria absoluta a la ronda italiana, l'objectiu que l'ha portat a Itàlia.

Notícies relacionades

Després d'una etapa en què no hi ha hagut més història que l'esprint, perillós i ràpid i, per fortuna, sense caigudes, malgrat el risc, el Giro ja s'acomiada de les arribades massives per afrontar el bloc decisiu de muntanya que comença a Oropa i arriba el seu punt principal, dimarts, en l'etapa reina, amb el Mortirolo (dedicat aquest any al desaparegut Michele Scarponi) i l'Stelvio de camí. A partir d'ara, toca defensar Dumoulin i atacar Quintana, sense oblidar tampoc altres corredors que no són ni de bon tros convidats sense veu ni vot en aquest Giro, com són Vincenzo Nibali i Thibaut Pinot, dos bons escaladors.

El Giro arriba a Oropa amb Dumoulin distanciat a 2.23 minuts de Quintana. El líder del Movistar ocupa la segona plaça de la general. Sense oblidar tampoc l'holandès Bauke Mollema (tercer, a 2.38 minuts del seu compatriota Dumoulin), Pinot i Nibali també es troben a menys de tres minuts de la maglia rosa, en el que es calcula que ha de ser una lluita apassionant en el que queda de Giro amb els escaladors mirant de distanciar Dumoulin perquè saben que l'última etapa a Milà és una contrarellotge que afavoreix el ciclista holandès.