Gorka Izagirre s'imposa en la vuitena etapa del Giro

El ciclista del Movistar culmina una escapada en la jornada en què també ataca Mikel Landa

gorka-izagirre-celebra-la-victoria-en-el-giro

gorka-izagirre-celebra-la-victoria-en-el-giro / Alessandro Di Meo (AP)

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

En el ciclisme hi ha estirps que sempre estaran vinculades a aquest esport, una pràctica que en molts casos van començar per l’amor que el pare sentia per la bicicleta. Els fills van créixer i van ser millors, es van fer professionals i fins i tot van destacar damunt la bici. En un lloc anomenat Euskadi, on els corredors professionals creixen com bolets, sempre hi ha hagut famílies ciclistes com la dels Izagirre, Gorka, el gran, i el petit Jon. I tots dos ja saben què és guanyar al Giro. Gorka, amb l’uniforme del Movistar, ahir a l’imposar-se en la vuitena etapa de l’edició del centenari.

Escapada brillant en una etapa marcada pels paisatges del parc nacional del Gargano, davant del mar Adriàtic. Italians i espanyols al poder, amb Luis León Sánchez acompanyant el corredor basc. Pujada final, rampes del 12%, de les que entusiasmen a la Vuelta. I allà Gorka Izagirre es va alçar amb la victòria, la 107a d’un ciclista espanyol al Giro, una carrera on també el seu germà petit s’havia anotat un triomf, tal com va fer l’any passat als Alps, en la penúltima etapa, a Morzine.

El destí, i també els petrodòlars, van voler que Jon deixés aquest any el conjunt Movistar –i amb això la companyia del seu germà gran– per fitxar pel naixent conjunt del Bahrain, on també corre Vincenzo Nibali. Gorka és un corredor de confiança per a Nairo Quintana; un dels seus, dels que sempre vol tenir al seu costat. 

AMB LLIBERTAT

Notícies relacionades

No obstant, per una vegada, va obtenir llibertat per escapar-se. Si ho feia no podia decebre el seu cap Nairo. Com així va ser. «He vist que havia fet forat i he anat al límit fins a la meta. És la meva millor victòria. Acumulava molts xuts al pal. Però estic molt content. Aquest triomf ens dona confiança. Estem molt bé com a equip i Quintana està fenomenal. Ara comença un altre Giro», va afirmar a Eurosport.

L’etapa prèvia a la gran cita d’avui amb el Blockhaus també va estar marcada per l’atac de Mikel Landa, que va ser neutralitzat pel Movistar amb Andrey Amador, el ciclista costa-riqueny de l’esquadra, el segon corredor de l’equip, encapçalant el gran grup. Gorka va guanyar per a decepció d’uns tifosis que després de vuit etapes segueixen sense veure una victòria local. Un fet insòlit al Giro.