La lluita de l'Anna i les 200.000 firmes aconseguides contra les morts de ciclistes

El 2 de març presentarà els suports rebuts al Congrés dels Diputats amb el recolzament de diverses figures d'aquest esport

 

  / SERGI LÓPEZ-EGEA

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Anna González ja ha aconseguit l'objectiu que es va marcar quan fa poc més d'un any va començar a enviar cartes als diaris explicant la situació legal en què es trobava després de la mort del seu marit, mentre anava en bicicleta, atropellat per un camioner que va fugir, va ser detingut per la Guàrdia Civil i, inicialment, va quedar lliure. Amb la seva firma inicial i a través de change.org va començar a recollir suports per enviar una sol·licitud al Congrés dels Diputats per aconseguir una llei més justa, que protegeixi el practicant del ciclisme, però sense oblidar tampoc ni els motoristes ni els vianants.

Aquest dimecres, tal com va anunciar la protagonista d'aquesta història, una dona que viu amb els seus dos fills a la Seu d'Urgell, ja "ha arribat a la meta" amb 200.220 firmes i el suport d'un col·lectiu ciclista amb les principals figures de l'esport, els que segueixen en actiu i els que s'han retirat, com Pedro Delgado, Alberto Contador, Alejandro Valverde i Purito Rodríguez. El 2 de març entregarà al Congrés dels Diputats les firmes aconseguides. I ho farà "acompanyada de familiars que han perdut un ésser estimat en circumstàncies semblants a la meva". Persones que tenien un cicloturista a la família, que va sortir a passejar o a entrenar-se amb la bici i ja no va tornar... "Seran persones que van patir com jo i que la desgràcia ens ha unit. Vindran a Madrid amb mi des de Valladolid, Lleida, Mallorca i Tarragona".

REBUDA PEL MINISTRE CATALÁ

Notícies relacionades

Ja ha aconseguit que la rebi el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que es va comprometre, en nom del Govern, a fer canvis en el Codi Penal, durant aquesta legislatura, per endurir el càstig per atropellaments a les carreteres. També la escoltaran al Congrés representants de tots els partits. "El dia 1 acabaré la campanya, però això no vol dir que em rendeixi, ni de bon tros. Però posaré fi a aquesta lluita contenta i a l'espera que els polítics no ens defraudin".

De moment, ja ha rebut la gratitud del col·lectiu ciclista amb múltiples missatges que han quedat reflectits a les xarxes socials. Tot va començar per una carta, amb el degoteig de víctimes ciclistes a les carreteres, però amb milers de firmes demanant un canvi en la legislació espanyola.