El Movistar seguirà tres anys més per apostar per Quintana

La Vuelta arriba avui i demà a les cites de la contrarellotge i Aitana per tancar la general

 

  / EFE / JAVIER LIZÓN

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Nairo Quintana, camí de Gandia, meta de la 18a etapa de la Vuelta, roda al capdavant del gran grup, acompanyat, entre altres, per José Joaquín Rojas. No s'acovardeix, amb el mallot vermell, perquè sap que, en cas de tall o caiguda, sempre és millor situar-se al davant, malgrat el perill dels ogres dels esprints, que al darrere, amb el risc d'entregar de manera tonta i absurda uns segons guanyats a la muntanya amb la suor del front.

Va tenir tot l'equip per a ell al Tour, Alejandro Valverde inclòs. I amb el ciclista murcià entregat a ell, una vegada es va difuminar la gesta d'acabar entre els 10 primers de la Vuelta, Quintana es disposa a guanyar diumenge la Vuelta, encara que abans haurà de superar dues etapes que no són ni de bon tros un tràmit i on en cas d'error es pot enterrar el somni en vermell; aquest divendres, la contrarellotge de Calp, amb 37 quilòmetres 'made in' Chris Froome pel camí, i dissabte l'ascensió a la base aèria d'Aitana (territori militar) precedida de quatre pujades anteriors.

Telefónica, l'empresa propietària del Movistar, considera el corredor colombià com una peça vital per mantenir el patrocini de l'esquadra més antiga del gran grup, la que va crear José Miguel Echávarri fa tres dècades i ara dirigeix Eusebio Unzué, l'herència, entre altres, dels històrics Reynolds i Banesto en què van córrer Miguel Induráin i Pedro Delgado.

Dilluns que ve, a Madrid, Movistar comunicarà que amplia el patrocini del seu conjunt ciclista per a tres temporades més, amb l'objectiu imminent de convèncer Quintana amb un bloc compacte, com el que ara l'està ajudant a guanyar la Vuelta, perquè renovi el seu contracte, que s'acaba l'any que ve. I, tot plegat, sense oblidar-se de Valverde, que als seus 36 anys, en què comet bogeries de joventut, que benvingudes siguin, com disputar les tres grans en un mateix any, encara no té data de caducitat i la seva continuïtat en el ciclisme va absolutament lligada a la vida esportiva del conjunt Movistar.

Nairo Quintana

líder de la vUElta

La contrarellotge no és per a especialistes ja que té revolts i pujades. A Aitana hauré d'estar pendent dels atacs, que poden ser molt perillosos"

El pressupost assignat, a més, li permetrà al Movistar no només oferir la renovació a Quintana (ciclista que compta amb un contracte superior als quatre milions d'euros anuals), sinó mantenir Valverde (amb unes xifres al voltant de tres milions d'euros anuals), i disposar d'un bloc de corredors potents per treballar com a gregaris, sense oblidar joves valors com el català Marc Soler.

D'aquí ve la importància que Quintana pugui mantenir el mallot vermell, sense sobresalts a la crono, "llarga però que no és per a especialistes, amb revolts i pujades que obliguen a canvis de ritme" i, sobretot, sense emportar-se un ensurt a la perillosíssima etapa de dissabte amb un desnivell positiu superior als 4.000 metres i una pujada a Aitana de 21 quilòmetres, dura però sense desnivells exagerats, com li agraden a Froome. "Allà hauré d'estar pendent dels atacs, que poden ser molt perillosos", ha afirmat Quintana.

El ciclista danès Magnus Cort  ha vençut a l'esprint de Gandia

Notícies relacionades

Perquè Nairo sap que amb una ofensiva llunyana tremolaria el mallot vermell que porta i per això haurà d'estar pendent no només de Froome, sinó també d'Alberto Contador, que podria sortir enfortit de la contrarellotge de Calp, al situar-se a la tercera posició del podi i superar el corredor colombià Esteban Chaves (el seu company danès a l'Orica, Magnus Cort, s'ha anotat la victòria a l'esprint de Gandia), classificat només cinc segons millor que ell a la general. "Contador és infinitament més bo que Chaves en una contrarellotge, de manera que si només cedim 40 segons amb ell ens podem donar per satisfets", ha dit Neil Stephens, tècnic de l'Orica. La Vuelta està pendent que la força acompanyi els corredors, i el futur del Movistar, assegurat.

Totes les classificacions, a la pàgina oficial de la Vuelta.