El Tour arriba als Alps amb temor i esperança

Froome i l'Sky intentaran bloquejar la carrera davant la necessitat que té Quintana d'atacar

segea34748595 refile   correcting typocycling   tour de france cycling rac160719181515

segea34748595 refile correcting typocycling tour de france cycling rac160719181515 / JEAN-PAUL PELISSIER

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El temor es diu Chris Froome i, fins i tot, més que ell, un conjunt Sky capaç d'evitar al seu líder la necessitat d'atacar, amb fortalesa per a per si mateixos bloquejar la prova i trencar la temptació d'un atac, sobretot, de Nairo Quintana, l'esperança perquè el Tour demostri que, a part de ser la millor carrera, també és la més divertida.

Però, ¿què es pot fer per evitar hores d'ascensió durant tres etapes en línia (dijous hi ha una cronoescalada) veient sempre les casaques de l'Sky marcant un ritme frenètic pels Alps i sense que ningú es mogui darrere? És el temor de la resta del gran grup, dels ciclistes que aquest dimarts han descansat repartits principalment entre dues ciutats suïsses, Berna i Friburg, amb una onada de calor que confonia sobre si era o no un miratge la imatge llunyana d'altes muntanyes amb els cims nevats.

"S'ha de desgastar l'Sky i ho intentarem perquè jo no estic pitjor que el 2015". Així s'ha expressat un Nairo Quintana, serè, que segueix parlant del "somni groc", que diu que no renuncia a res i que compta amb l'experiència d'un home lliure al seu costat anomenat Alejandro Valverde.

Froome és el líder de la tirania, el que domina a tots i el que converteix el Tour del 2016 en una novel·la per entregues, la de la seva victòria, amb capítols semblants en què se'l descriu com a guanyador que sotmet el gran grup dels entregats. "Això no està guanyat. Els meus rivals em poden atacar en qualsevol moment i puc perdre el Tour". I també tenir una avaria, o caure, o quedar tallat. És la realitat, en quatre dies que compten al mig amb la cronoescalada de Megève on, si es compleixen les previsions, sense vent i sense plana, la lleugeresa de Quintana ha de jugar a favor seu i beneficiar-lo davant Froome.

Notícies relacionades

En quatre dies hi ha més de 10.000 metres de desnivell positiu. I això és una autèntica barbaritat, gairebé es podria dir que és una salvatjada. I per això, perquè Froome és humà, perquè el ciclisme del 2016 no és el mateix esport de fa dècada i mitja quan existien les recuperacions miraculoses i les pocions de Panoràmix, ningú es pot fiar de ningú i l'esperança parla precisament a favor que el Tour respiri, gaudeixi de llibertat i aixequi els espectadors dels seus seients. "Fins a l'últim dia no em rendiré. Al Ventoux vaig ser l'únic que vaig atacar, però fer-ho per què sí no té cap sentit i l'únic que faria seria empitjorar la situació", diu Quintana, el ciclista que necessita de la consistència de l'equip espanyol del Movistar per fer mal a Froome, en una batalla alpina de la qual no poden quedar exclosos ni Bauke Mollema, ni Adam Yates, ni Fabio Aru.

Totes les classificacions a la pàgina oficial del Tour.