El patró del Tour es diu Froome

El ciclista britànic ja exerceix com a líder a l'ombra d'una ronda francesa que es va prendre una jornada de certa relaxació després de la tensió viscuda a Normandia

Mikel Landa és la peça vital del conjunt Sky

segea34571088 great britain s christopher froome waits for the start of th160704183937

segea34571088 great britain s christopher froome waits for the start of th160704183937 / JEFF PACHOUD

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Si el Tour tingués un Govern a l'ombra el president seria Chris Froome i els ministres els vuit corredors que l'acompanyen amb l'afany d'aconseguir una tercera victòria a París, ciclistes magnífics, candidats a liderar qualsevol equip d'estirp mitjana i amb un aspirant a guanyar als Camps Elisis en un futur no gaire llunyà anomenat Mikel Landa, un 'pota negra' de l'escola basca

Poques coses es van entreveure en l'etapa d'aquest dilluns, guanyada per Mark Cavendish, dia de calma, gairebé d'avorriment per al públic, amb un pelotón que va voler recuperar-se de la batalla viscuda el cap de setmana en les terres normandes, per a festejo de Alberto Contador, que necessitava d'una jornada d'entrenament amb dorsal per tancar les ferides.

No obstant, diumenge, a les cotes de Normandia, allà on s'amagaven els soldats alemanys per sorprendre els aliats, sí que es va apreciar que l'Sky no està per bromes, que els seus corredors tenen l'ordre de situar-se al davant del pilot per controlar i que Froome sap col·locar-se, està en forma i és un perill per a la resta de contrincants, sobretot per a un Nairo Quintana que aquest any vol la victòria més que mai, per a un Contador enemistat amb l'asfalt i per a Fabio Aru i Vincenzo Nibali, tots dos a l'Astana, on s'haurà de veure com funciona el matrimoni quan arribin els moments clau en aquest Tour.

A l'Sky no hi ha fissures. «Tots treballem per a Froome i no valen els lluïments personals. Ell, a més, és un paio sensacional, accessible i un més de l'equip», explica Landa. «Per aprendre i conèixer aquesta cursa (ell és debutant) no hi ha res millor que fer-ho en l'equip més potent de la cursa», afegeix el ciclista alabès.

UN TINKOFF DIFERENT

En altres conjunts la sort es reparteix (en ocasions sense que el percentatge estigui igualat) per batallar pel mallot groc, en poder de Peter Sagan, i un assalt a la general, en el nom de Contador. «Estic en molt bona forma però sé que he de millorar de les ferides d'aquí als Pirineus. Però, sens dubte, aquest Tour m'està posant a prova», assegura Contador, amb dues caigudes, els dos primers dies, la primera una invitació a l'abandonament.

"Tots treballem per a Froome "Tots treballem per a Froome i no valen els lluïments personals", afirma un motivat Mikel Landa

Abans, aquest dimarts, una nova prova de resistència, sense pujades, cap a Llemotges, amb 237 quilòmetres de contingut absurd i una nova crida a un esprint massiu.

Notícies relacionades

Tampoc hi ha fissures al Movistar, l'únic equip d'estructura espanyola que disputa el Tour. La consigna és rodar tots a l'una amb Quintana. «Ell és el líder, així que qualsevol altra opció, com per exemple que jo em vestís de líder a Le Lioran (l'etapa de dimecres), és un tema secundari», afirma Alejandro Valverde, tercer de la general i amb opcions de vestir-se de groc en la primera jornada de muntanya, al Massís Central.

Totes les classificacions a la pàgina oficial del Tour.

La 'foto finish' dicta sentència a favor de Cavendish

¡Beneïda 'foto finish'! Beneïda sigui per a la fortuna de Mark Cavendish i la seva reivindicació per proclamar-se el millor velocista de la ronda francesa. I fer-ho gairebé sense parlar, desfondat per l'esforç i prenent-se a glops una beguda recuperadora, davant l'espera dels jutges, en una arribada tan atapeïda que l'ull humà gairebé no podia ajudar a definir si el vencedor de la tercera etapa era el ciclista britànic o el corredor alemany André Greipel, amb el sobrenom del ‘Goril·la’ i que fa un any va ser l'estrella de les arribades massives del Tour. Cavendish viu per a això i perquè guanyi etapes al Tour (ja en suma dues) el conjunt Dimension Data, l'únic equip sud-africà del gran grup, li paga una fortuna. Fins ara havia fet una temporada grisa i apagada, però quan ha arribat l'hora de la veritat ha enlluernat. Aquest dimarts tornarà a ser el favorit.