Quintana i el Movistar controlen la fúria de Contador a la Volta

El ciclista madrileny bonifica un segon i se situa a tan sols set del colombià

segea33311785 sky s dutch rider wouter poels celebrates as he cr160325173004

segea33311785 sky s dutch rider wouter poels celebrates as he cr160325173004 / JOSEP LAGO

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Cop a cop i segon a segon, així no es guanya el Tour però sí la Volta. I això ho saben bé Nairo Quintana, el líder de la ronda catalana, i Alberto Contador, segon classificat d’una Volta que el Divendres Sant va arribar a Valls, la terra del sempre plorat Xavi Tondo, on va guanyar en solitari una de les estrelles de repartiment que corren al totpoderós Sky, l’holandès Wouter Poels, en un altre temps protector de Chris Froome, a l’Alpe d’Huez 2015.

Quintana, Contador i Froome, més amagat i un pèl refredat, són noms que sonen molt més lluny que una ronda catalana plena d’estrelles i que roda camí de Barcelona amb l’astre colombià segur a la primera plaça de la general, cosa que no és sinònim de confiat ja que no té cap més remei cada quilòmetre, a cop de pedal, que estar pendent, vigilant Contador de cua d’ull. 

L’‘EXÈRCIT’ DEL TOUR

El ciclista madrileny no és de fiar. Quintana sap que a la més petita badada apareixerà l’incombustible i inconformista Contador disposat a jugar-se-la, com ahir, en l’únic instant en què el madrileny va burlar la vigilància no només de Nairo sinó dels seus lloctinents del Movistar. Va passar a l’esprint especial d’Àger. Contador va ser murri i va esgarrapar un segon de bonificació. N’hi queden set per atrapar Quintana i dues etapes: dissabte (més difícil, a Vilanova i la Geltrú) i diumenge (més favorable, al circuit per Montjuïc).

«Si no hi ha cap més remei també hauré de lluitar per les bonificacions», va anunciar Quintana al final de l’etapa. Al líder del Movistar ja li van bé les fugues, com la que li va servir a Poels per guanyar a Valls. Així s’elimina el risc de les bonificacions. I per acabar-ho d’adobar, Quintana disposa a Catalunya de part del seu exèrcit del Tour, els que l’ajudaran a intentar el triomf davant Contador i, evidentment, Froome. El també colombià Winner Anacona, Imanol Erviti i José Herrada han de ser fixos en el nou del conjunt de Telefónica per a la ronda francesa. Amb aquests ajudants la tasca se li complica a Contador, que compta a Catalunya amb un equip amb menys potencial, ja que només l’italià Matteo Tosatto s’aventura com a imprescindible a la grande boucle.

«No hi havia terreny», així ho va deixar anar Contador a l’arribar a l’autobús de l’equip. Bona part de la sort de la Volta es va jugar dijous en l’etapa reina de Portainé. Allà fins a un total de quatre ocasions va demarrar Contador. Dues vegades Quintana va contraatacar. En la segona, el madrileny no el va poder seguir, quan ja transitaven per l’últim quilòmetre d’ascensió.

L’ASCENSIÓ DE DIJOUS

Notícies relacionades

La pujada a Portainé va ser com un examen per a Quintana. La Volta era la seva primera carrera a Europa i els seus directors desconeixien el seu estat de forma. Però Quintana es trobava tan bé que a l’inici del port va cridar per l’auricular: «¡Hi vaig, hi vaig!». Volia atacar a 18 quilòmetres del cim, però el van frenar des del cotxe. «¡Tranquil, tranquil!». I Quintana es va guardar les forces per noquejar Contador en l’últim instant de l’etapa reina. La Volta es guanyarà per pocs segons, de manera que atacar des de lluny, tàcticament, no té sentit, encara que això desil·lusioni l’espectador amant de l’èpica. 

Totes les classificacions en la pàgina oficial de la Volta.