LA RONDA CICLISTA FRANCESA

Quintana pressiona Froome massa tard

Nibali ressorgeix a La Toussuire, guanya l'etapa i amenaça la tercera plaça de Valverde a París

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / LA TOUSSUIRE (enviat especial)

Sempre quedarà el dubte de si aquest divendres, a l'etapa de La Toussuire que ha inclòs l'ascensió a La Croix de Fer, el conjunt del Movistar no ha desaprofitat l'ocasió per guanyar el Tour amb Nairo Quintana. El ciclista colombià, segon a l'etapa, ha pressionat Chris Froome durant els últims cinc quilòmetres; massa tard, una estratègia del conjunt espanyol com a mínim discutible.

El Movistar ha pressionat Froome i el seu equip, l'Sky, al qual ha aïllat durant l'ascensió al primer port, Chaussy, on ha atacat sense èxit Alberto Contador, que ha acabat amb rampes, símbol del cansament i el desgast de la batalla del Giro. No està en la seva millor forma però ningú li pot discutir el seu caràcter i la seva ambició.

ALPE D'HUEZ, L'ÚLTIMA DIFICULTAT

Quintana ha esgarrapat mig minut i ha demostrat, igual que fa dos anys, que arriba a la fase final del Tour molt millor físicament que Froome, que de tota manera s'ha defensat colossalment. El britànic amarrarà cada segon durant la pujada de dissabte a Alpe d’Huez, com si fossin d'or.

El Movistar, potser molt conservador (o potser és que no hi ha més forces), ha deixat escapar una etapa en què hauria pogut noquejar Froome. L'atac de Vincenzo Nibali, que se n'ha anat a la Croix de Fer, just en el moment en què li ha saltat la cadena a Froome i ha hagut de parar a reparar la bici, ha enxampat desprevingut el conjunt espanyol, i Valverde, que estava massa tancat en el grup principal quan ha demarrat 'el Tauró'.

De sobte, quan semblava que el corredor murcià tenia el podi ben agafat es troba amb un Nibali que ha ressorgit, que va a més i que a Alpe d’Huez, certament, el pot apartar de la seva tercera posició. Haurà de patir.

L'ESTRATÈGIA DEL MOVISTAR

El Movistar, amb ambició, si realment Quintana es troba amb forces, aquest dissabte hauria de buscar alguna cosa més que la victòria a Alpe d’Huez. Qui passa realment a la història és el ciclista que guanya el Tour. I un mallot groc mereix fins i tot l'obligació de sacrificar Valverde, per molt dolorós que sigui que diumenge es perdi la festa als Camps Elisis. Aquest divendres, amb una estratègia discutible a La Croix de Fer --primer ha atacat Valverde i després no ha pogut respondre a Nibali, en una situació que hauria sigut perfecta per a Quintana i que hauria desgastat Froome--, el conjunt espanyol potser ha deixat escapar l'ocasió d'haver fet mal de veritat a Froome, un dia abans d'Alpe d’Huez i dos abans de París.

CLASSIFICACIÓ DE LA 19a ETAPA

1. Vincenzo Nibali (Ità/Astana) 4.22.53 h

2. Nairo Quintana (Col/Movistar) a 44 s 

3. Chris Froome (GB/Sky) a 1.14 m

4. Thibaut Pinot (Fra/FDJ) a 2.26 m 

5. Romain Bardet (Fra/AG2R ) m.t.

6. Alejandro Valverde (Esp/Movistar) m.t.

7. Bauke Mollema (Hol/Trek) m.t.

8. Robert Gesink (Hol/LottoNL) m.t.

9. Alberto Contador (Esp/Tinkoff - Saxo) m.t.

10. Samuel Sánchez (Esp/BMC) m.t.

CLASSIFICACIÓ GENERAL

1. Chris Froome (GB/Sky) 78.37.34 h 

2. Nairo Quintana (Col/Movistar) a 2.38 m

3. Alejandro Valverde (Esp/Movistar) a 5.25 m

4. Vincenzo Nibali (Ità/Astana) a 6.44 m

5. Alberto Contador (Esp/Tinkoff) a 7.56 m

6. Robert Gesink (Hol/LottoNL) a 8.55 m

7. Mathias Frank (Suï/IAM) a 12.39 m

8. Bauke Mollema (Hol/Trek) a 13.22 m

Notícies relacionades

9. Romain Bardet (Fra/AG2R) a 14.08 m

10. Pierre Rolland (Fra/Europcar) a 17.27 m