Froome controla, Quintana no es rendeix

Bardet, el 'nen mimat' de França, guanya en solitari la segona etapa alpina

El líder de la classificació general, Chris Froome, en la 18a ª etapa als Alps seguit pel colombià Nairo Quintana

El líder de la classificació general, Chris Froome, en la 18a ª etapa als Alps seguit pel colombià Nairo Quintana / REUTERS / STEFANO RELLANDINI

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE (enviat especial)

El Tour ha afrontat la segona etapa dels Alps sota el signe del cansament. Chris Froome, el líder, s'ha mostrat tan inqüestionable com esgotat, per primera vegada, encara que no prou perquè se li descontrolés una ronda francesa que té amarrada. Però, això sí, atemorit per un Nairo Quintana que s'encomana a la màxima duresa de les dues etapes alpines que queden; divendres, a La Toussuire i, sobretot dissabte, a Alpe d’Huez. El ciclista colombià del Movistar creu que són recuperables els tres minuts de desavantatge amb el corredor britànic.

La 18 etapa ha estat marcada per la bellesa de l'ascensió als Lacets de Montvernier i els seus 17 revolts, encara que realment ha sigut una pujada més per a la foto que per a l'efectivitat a la general. Ha sigut una etapa en què Alberto Contador, inicialment tocat per les ferides de la caiguda de dimecres al descens d'Allos, ha tornat a animar-la amb un atac a més de 40 quilòmetres, “més amb el cor que amb les cames”, tal com ha dit a la meta. I ha sigut la jornada en què per primera vegada Alejandro Valverde, tercer de la general, ha donat mostres d'esgotament. Si Froome no ha ofert bona cara, tal com han comentat alguns dels seus contrincants, Valverde tampoc ha demostrat la fermesa de jornades anteriors; en un altre dia en què Vincenzo Nibali, l'últim guanyador a París, ha evidenciat que, encara que allunyat del mallot groc, pot ser un corredor amb resposta estratègica per a altres rivals, en el cas que es torni a moure en les dues etapes que queden pels Alps.

Notícies relacionades

Purito Rodríguez ha buscat el mallot de llunes, com a millor escalador del Tour, un premi que al principi no contemplava però pel qual lluitarà davant Romain Bardet, el ‘nen mimat’ del ciclisme francès, el corredor local amb més futur, empatat a punts amb el català a la classificació de la muntanya. Bardet, en solitari, s'ha imposat a Saint-Jean-de-Maurienne després d'avalar millor els seus dots de baixador que d'escalador.

Ara toca el torn a la Croix de Fer i La Toussuire, una jornada curta però intensa, amb ports més durs i que li agraden molt més a Quintana, que confia que Froome, tal com va passar el 2013, l'any de la victòria del britànic, baixi la forma exhibida als Pirineus.