LA RONDA CICLISTA FRANCESA

Sagan col·lecciona un altre segon lloc al Tour

Van Avermaet supera a Rodez l'eslovac, que ha sigut quatre vegades segon, dues tercer i una quart

El belga Greg van Avermaet celebra la victòria a Rodez seguit d’un Peter Sagan que una altra vegada va estar a prop del triomf en aquest Tour.

El belga Greg van Avermaet celebra la victòria a Rodez seguit d’un Peter Sagan que una altra vegada va estar a prop del triomf en aquest Tour. / AP / LAURENT CIPRIANI

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / RODEZ (Enviat especial)

Dia de sol i mosques al Tour. Jornada de calor soporífera, l'etapa en què el termòmetre va arribar més alt, ni més no menys que 35 graus, en un divendres habitual en la ‘grande boucle’ quan busca les carreteres que acomiaden els Pirineus i que acosten el gran grup cap a la ruta dels Alps. Victoria de Greg van Avermaet, un classicòman, que ha superat en la petita costa final de Rodez Peter Sagan, una altra vegada segon.

Sagan, company d'Alberto Contador al Tinkoff, va ser fitxat fa un any. La negociació es va tancar el mateix dia que el madrileny abandonava la carrera després de la seva caiguda i començava pensar sobre si correria o no una Vuelta que finalment va guanyar. Sagan va ser fitxat per Oleg Tinkov amb la idea que s'imposés en el màxim nombre d'etapes, de clàssiques i, per descomptat, aixequés les mans un dia i un altre també al Tour.

COM POULIDOR

Doncs bé, malgrat liderar la classificació de la regularitat, la que es distingeix amb el mallot verd, Sagan s'està convertint en el nou Raymond Poulidor del Tour, sempre segon, o tercer, o fins i tot quart. Des que va començar la carrera, el corredor eslovac, amb l'etapa d'aquest divendres, ja ha sigut quatre vegades segon, dos tercer i un quart. No hi ha manera. Com ‘Pou-Pou’ Poulidor als anys 60 i 70, que mai es va vestir de groc i sempre va ensopegar amb un líder més fort que ell, primer Jacques Anquetil i després Eddy Merckx: tres vegades va arribar segon i cinc tercer a París, entre el Parc dels Prínceps i els Camps Elisis.

Dia de transició en què la fuga mor a 500 metres de l'arribada; en què Van Avermaet i Sagan es disputen la victòria i en què l'impuls final dels líders, per veure si algun es queda tallat, provoca que Chris FroomeAlberto ContadorTejay van GarderenAlejandro Valverde Nairo Quintana entrin un darrere l'altre.

Va ser diferent, en canvi, la reacció de Purito Rodríguez, que va preferir despenjar-se, cedir uns minuts, aixecar el peu i pensar en l'arribada en pujada d'aquest dissabte, a l'aeròdrom de Mende, l'escenari que gairebé li costa el jersei groc a Miguel Induráin davant Laurent Jalabert fa 20 anys (per això s'ha programat aquesta arribada). Purito ja va guanyar a Mende, davant Contador, el 2010, l'última vegada en què el Tour va enfilar la seva curta però explosiva costa.

CLASSIFICACIÓ 13aª ETAPA

1. Greg van Avermaet (Bel/BMC) 4.43.42 h 

2. Peter Sagan (Esq/Tinkoff) m.t.

3. Jan Bakelants (Bel/Ag2r) a 3 s 

4. John Degenkolb (Ale/Giant) a 7 s 

5. Paul Martens (Ale/LottoNL) m.t. 

6. Chris Froome (GB/Sky) m.t.

7. Vincenzo Nibali (Ità/Astana) m.t.

8. Alberto Contador (Esp/Tinkoff) m.t.

9. Alejandro Valverde (Esp/Movistar) m.t.

10. Tejay van Garderen (EUA/BMC) m.t.

12. Nairo Quintana (Col/Mov) m.t.

122. J. Rodríguez (Esp/Katuixa) a 9.43 m

CLASSIFICACIÓ GENERAL

1. Chris Froome (GB/Sky) 51.34.21 h 

2. Tejay van Garderen (EUA/BMC) a 2.52 m 

3. Nairo Quintana (Col/Mov) a 3.09 m 

4. Alejandro Valverde (Esp/Mov) a 3.58 m 

5. Geraint Thomas (GB/Sky) a 4.03 m 

6. Alberto Contador (Esp/Tinkoff) a 4.04 m 

7. Robert Gesink (Hol/Lotto NL) a 5.32 m

8. Tony Gallopin (Fra/Lotto) a 7.32 m

9. Vincenzo Nibali (Ità/Astana) a 7.47 m

10. Warren Barguil (Fra/Giant) a 9.53 m

13. Samuel Sánchez (Esp/BMC) a 13.14 m 

Notícies relacionades

17. J. Rodríguez (Esp/Kat) a 23.21 m 

19. Gorka Izaguirre (Esp/Mov) a 29.22 m