Els favorits es donen una treva al Tourmalet

Els 33 graus al famós cim frenen les ofensives llunyanes en una etapa que guanya Majka, company de Contador

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / PIERREFITTE (ENVIAT ESPECIAL)

Hi va haver treva al Tourmalet. I n'hi va haver perquè els 33 graus, un forn sobre els caps dels corredors, van frenar qualsevol ofensiva llunyana, més enllà d'una fuga ja formada en què es trobava Rafal Majka, company d'Alberto Contador aTinkoff, una escapada, després ell en solitari, que el va reconfortar amb el triomf a Cauterets.

Notícies relacionades

Segona etapa pirinenca feta sota el control de l'Sky del líder Chris Froome, a excepció d'uns instants al Tourmalet amb l'Astana en acció, quilòmetres en què Vincenzo Nibali va recuperar velles sensacions; un miratge ja que el guanyador del Tour 2014 es va despenjar a la pujada final a Cauterets. Alejandro Valverde es va moure, al final, per retallar dos segons, en una jornada en què sempre va estar al costat de Nairo Quintana.

Contador, millor que dimarts, va córrer també pensant en la importantíssima ascensió de dijous, al Plateau de Beille, en una etapa en què va perdre per caiguda el seu company italià Danielle Bennati. Sis gregaris li queden al madrileny, encara que només Michael Rogers sembla estar en disposició d'acompanyar-lo a la muntanya, amb Majka, per lliure, encara que almenys millorant la nòmina de victòries d'etapa al seu equip. El Plateau de Beille, arribada de la pròxima etapa, es presenta amb més calor encara. Es multipliquen els abandonaments i els metges no paren d'atendre ciclistes amb cops de calor. Si no para, els Alps, la setmana que ve, poden ser dramàtics.