Ivan Basso anuncia que té càncer i es retira del Tour

El ciclista italià comunica la notícia al costat de Contador, el seu cap de files al Tinkoff

Ivan Basso es recolza en Alberto Contador, durant la roda de premsa en què ha anunciat que té càncer i abandona el Tour.

Ivan Basso es recolza en Alberto Contador, durant la roda de premsa en què ha anunciat que té càncer i abandona el Tour. / REUTERS / NILS MEILVANG

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / PAU (Enviat especial)

Ivan Basso ha comunicat aquest dilluns que es retira del Tour perquè li acaben de descobrir un "petit càncer" atesticle esquerre. Les proves se li han fet al matí en un hospital de Pau. El corredor, company d'Alberto Contador al Tinkoff, ha comunicat la notícia durant la conferència de premsa que havia de fer el ciclista madrileny, trobada que òbviaments'ha suspès.

Notícies relacionades

El ciclista italià, amb una gran serenitat i forçant un somriure mentre al seu company li saltaven les llàgrimes, ha detallat que va caure en l'etapa cinquena, la del pavés, i que des d'aleshores ha patit un dolor a la zona testicular. Aquest dilluns s'ha dirigit a l'hospital per sotmetre's a unes proves i allà li han descobert un tumor del qual ha de ser operat amb urgència a Itàlia.

Contador ha expressat la solidaritat del Tinkoff i el cop moral que la notícia ha suposat en el si del conjunt rus que lidera el ciclista madrileny en la jornada de descans de Pau. "Ha sigut un cop dur per a tots, però el primer és el primer. Ara volem que comenci el tractament per solucionar el problema. I jo donaré el 100% per donar-li el mallot groc a París", ha afirmat el ciclista de Pinto. Basso va guanyar els Giros del 2006 i el 2010 i va ser tercer al Tour del 2005.