Nibali i Quintana cauen en una arribada caòtica

El líder Martin, ferit, travessa la meta ajudat pels seus gregaris en la victòria del seu company txec Stybar

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / L'HAVRE (Enviat especial)

Ja són dos ciclistes que cauen amb el mallot groc: Fabian Cancellara, a l'accidentat amuntegament d'Huy, i aquest dijous Tony Martin, en el caos de l'arribada a l'Havre. El Tour no guanya per a ensurts i ningú sembla salvar-se de les caigudes, el guió habitual en la primera setmana de competició. Vincenzo Nibali, últim guanyador de la prova, i Nairo Quintana, aspirant, dos dels quatre magnífics, també es van veure afectats en l'accident que es va produir a l'últim quilòmetre de l'etapa, encara que ells, aparentment, sense conseqüències.

En canvi, el líder es va fracturar la clavícula, cosa que podria originar que aquest divendres l'etapa parteixi sense mallot groc. Dels tres primers classificats a la contrarellotge inicial d'Utrecht, dissabte passat, a més de Cancellara, Tom Dumoulin ja se n'ha anat cap a casa i Martin està condemnat a seguir els mateixos passos.

L'incident del mallot groc no ha impedit la victòria del seu company txec Zdenek Stybar (Etixx), que ha sigut tres vegades campió del món de ciclocròs, guanyador de la Copa del Món de l'especialitat i també campió del món en les mateixes característiques en la seva època sub-23.

Notícies relacionades

L'etapa va estar marcada per la fuga del corredor eritreu Daniel Teklehaimanot, que va prendre el mallot de llunes de la muntanya a Purito Rodríguez, una circumstància que reforça un ciclisme que cada vegada coneix menys fronteres.

Un altre accidentat a l'etapa ha sigut Alejandro Valverde, que ha caigut quan es reincorporava al pilot després de parar a orinar. El ciclista murcià s'ha donat un fort cop al gluti que no li ha impedit travessar la meta en la posició 15a.