El Tour ja ha perdut vuit corredors, inclosos dos caps de files

El francès Bouhanni, l'ídol local per als esprints i líder del Cofidis, abandona després d'una caiguda, com Gerrans i Cancellara

El francès Nacer Bouhanni, a terra al patir una caiguda en la cinquena etapa del Tour que l’ha obligat a abandonar.

El francès Nacer Bouhanni, a terra al patir una caiguda en la cinquena etapa del Tour que l’ha obligat a abandonar. / TWITTER TOUR

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / AMIENS (Enviat especial)

Per desgràcia, les caigudes massives segueixen marcant el pas del Tour 2015, com sol ser característic en les primeres etapes de la carrera fins que la prova no es desencalla amb l'arribada de l'alta muntanya. La primera etapa en aquestes condicions no se celebrarà fins dimarts que ve, als Pirineus.

Notícies relacionades

Fins ara, vuit corredors ja han hagut de marxar cap a casa, pas previ per l'hospital o la zona de cures de la ronda francesa. Aquest dimecres, en plena disputa de la cinquena etapa, ha abandonat el francès Nacer Bouhanni, que estava considerat com la gran esperança local per lluitar per les victòries en les arribades massives. Bouhanni liderava el conjunt Cofidis i s'ha convertit en el segon cap de files que deixa la carrera, després que dilluns ho fes l'australià Simon Gerrans, subcampió del món i líder de l'Orica, que es va veure embolicat en la brutal caiguda que es va produir camí del mur d'Huy.

En el mateix accident va anar a terra Fabian Cancellara, amb el mallot groc. Encara que el corredor suís va arribar a meta, l'endemà va haver d'abandonar. Els altres cinc ciclistes que ja estan fora de carrera són el rus Dmitri Kozontchuk, del Katuixa; l'holandès Tom Dumoulin, del Giant; el francès William Bonnet, l'alemany Andreas Schllinger i el sud-africà Daryl Impey.