LA RONDA FRANCESA

Revolució en la segona etapa del Tour

Contador i Froome esgarrapen gairebé un minut i mig a Nibali i Quintana en una etapa carregada d'incidents

Els equips Astana i Movistar, de Vincenzo Nibali i Nairo Quintana, estiren el grup per reduir distàncies respecte als capdavanters.

Els equips Astana i Movistar, de Vincenzo Nibali i Nairo Quintana, estiren el grup per reduir distàncies respecte als capdavanters. / AP / LAURENT CIPRIANI

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / ZELANDE (Enviat especial)

Futuroscope, el 1990; Lió, el 1991; el Passatge del Gois, el 1999 i Zelande, al nord d'Holanda, el 2005. Són ciutats o llocs on de forma inesperada el Tour s'ha revolucionat. Etapes cridades a ser aparentment tranquil·les que després es converteixen en jornades que fan més mal en la general que els dies de muntanya. La revolució s'ha apoderat del Tour i dos dels 'quatre magnífics' ja s'han vist afectats per la picardia, o qui sap si la bona sort, que sempre s'ha de buscar, dels altres dos grans aspirants.

Alberto Contador Chris Froome van aconseguir superar les caigudes i els talls, els que es van produir quan la tempesta descarregava de forma més cruel sobre els caps dels corredors. En canvi, Vincenzo Nibali (i amb ell la resta del podi de París 2014, Jean-Christophe Peraud Thibaut Pinot) i Nairo Quintana es van quedar enrere, igual que Alejandro Valverde Purito Rodríguez.

Notícies relacionades

Només 25 ciclistes, entre ells Froome i Contador, van salvar les caigudes i els talls pel vent. I es van llançar a la revolta, la que no van poder calmar els que rodaven per darrere, que a més es van veure perjudicats per un punxada de Nibali i una caiguda de Purito, amb un fort cop al braç i el maluc. Nibali i Quintana van perdre 1.28 minuts a la meta del dic del mar del Nord, un dels que evita que els Països Baixos s'inundin.

TRIOMF DE GREIPEL

Victòria d'André Greipel a l'esprint al davant de Peter Sagan i d'un entremaliat Fabian Cancellara que va aprofitar la pèrdua de gas de Mark Cavendish per sumar la bonificació de la tercera plaça i situar-se com a líder del Tour. Aquest dilluns, més, amb la primera arribada en pujada al mur d'Huy.