TOUR DE FRANÇA

Nibali, el millor d'uns quatre 'magnífics' molt igualats

L'australià Rohan Dennis guanya la contrarellotge inaugural amb rècord i es vesteix amb el primer mallot groc

L’australià del BMC Rohan Dennis, amb el mallot groc de líder del Tour de França conquistat amb la seva victòria en la contrarellotge d’Utrecht.

L’australià del BMC Rohan Dennis, amb el mallot groc de líder del Tour de França conquistat amb la seva victòria en la contrarellotge d’Utrecht. / REUTERS / ERIC GAILLARD

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / UTRECHT (Enviat especial)

Entre la velocitat australiana i l'aparent igualtat dels anomenats quatre 'magnífics' del Tour 2005, la ronda francesa s'ha inaugurat amb una intensitat màxima, que pot servir de testimoni per a les pròximes 20 etapes; pràcticament sense cap dia de descans i sense jornades de calma.

Rohan Dennis, un magnífic contrarellotgista, que ha sigut plusmarquista de l'hora, amb la recuperació de la moda, s'ha proclamat a Utrecht no només vencedor de l'etapa inaugural i per tant en el primer mallot groc del Tour 2015. Ha fet molt més perquè ha rodat a la impressionant mitjana de 55,446 quilòmetres per hora. Mai abans, en 102 edicions, s'havia arribat a aquesta velocitat en una contrarellotge. Han sigut 13,8 quilòmetres recorreguts sense afluixar.

SEPARATS PER 18 SEGONS

Notícies relacionades

Bastanta igualtat entre els quatre principals favorits. Molt bé Vincenzo Nibali, que ha demostrat elque ja s'intuïa. Ha estat tota la temporada amagant les cartes a l'espera del Tour. Només set segons pitjor ha sigut Chris Froome, encara que potser el que més ha pogut decebre entre els principals aspirants. Alberto Contador ha estat en el seu lloc, sense fer una contrarellotge perfecta ha cedit tan sols 15 segons a Nibali, mentre que Nairo Quintana, que ha sortit dues hores abans que els seus tres màxims oponents, només ha sigut tres segons pitjor que el ciclista madrileny, fet que és molt positiu per al ciclista colombià.

Aquest diumenge, a través d'Holanda, s'arriba a un dic de Zeland, a la costa del Mar del Nord, en una etapa que pot estar marcada pel perill del vent i els talls en el pilot.