Dura caiguda de Contador al Giro

La 'maglia' rosa s'ha vist embolicada en l'accident massiu a 100 metres de la meta i té afectat el braç esquerre i un genoll

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Alberto Contador, líder del Giro, s'ha vist embolicat en la monumental caiguda massiva que s'ha produït a uns 100 metres de la línia d'arribada de la sisena etapa, que ha sigut guanyada a l'esprint pel velocista alemany André Greipel. Un espectador, que no ha calculat bé la distància amb el pilot, de forma temerària, ha tret la seva càmera de la zona de seguretat de les tanques i ha colpejat el corredor italià Danielle Colli, que s'ha fracturat el braç, i ha arrossegat una bona part de ciclistes, entre ells la 'maglia' rosa.

Contador ha pujat al podi però ha sol·licitat als responsables del protocol que no li posessin el jersei rosa, que ha sostingut amb la mà dreta; així mateix, ha demanat a les noies que reparteixen els premis que no el toquessin amb evidents mostres de dolor al braç esquerre. Les primeres informacions sobre les conseqüències de l'accident que arriben des d'Itàlia parlen d'una luxació de l'espatlla esquerra i un fort cop al genoll esquerre, pendent d'altres proves.

Notícies relacionades

El líder del Tinkoff-Saxo circulava en una posició bastant avançada quan s'ha produït la caiguda. És la segona vegada que un aficionat inconscient provoca una caiguda en aquest Giro. Diumenge passat un infiltrat va voler rodar amb el pilot pels carrers de Gènova i l'únic que va aconseguir va ser provocar una caiguda. En aquesta ocasió ha sigut per culpa d'un seguidor que volia fer una fotografia.

La sisena etapa no tenia cap altra història que un esprint anunciat fins que ha tingut lloc la caiguda massiva. Contador disposa de dos segons d'avantatge sobre Fabio Aru i aquest dijous simplement volia complir sense contratemps una jornada d'aparent tranquil·litat i certa recuperació.