El Tinkoff de Contador agafa el comandament del Giro molt aviat

L'italià Viviani guanya la segona etapa i l'australià Matthews se situa líder

Elia Viviani (Sky) es proclama vencedor de la segona etapa del Giro, a Gènova.

Elia Viviani (Sky) es proclama vencedor de la segona etapa del Giro, a Gènova. / REUTERS / LAPRESSE / FABIO FERRARI

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Molt aviat ha agafat el conjunt Tinkoff, l'esquadra d'Alberto Contador, el comandament del Giro. Es podrà justificar que al capdavant del pilot s'eviten caigudes, que era bo estirar perquè el corredor italià Domenico Pozzovivo, en el segon esglaó entre els favorits, anava tallat. Però, també, l'anàlisi indica que un desgast excessiu de l'equip, d'un conjunt que en bona part ha de repetir al Tour, no és recomanable quan queda tota la ronda italiana i quan l'objectiu és guanyar també a París.

El Giro, amb pla i amb caigudes, va arribar en la seva segona etapa a Gènova, amb un recorregut urbà atractiu per als aficionats però perillós per als corredors, un dia d'esprint anunciat, en què el Tinkoff, amb el seu propietari Oleg Tinkov exercint com a director esportiu, es va responsabilitzar del control de la carrera.

Notícies relacionades

A Contador li agrada administrar les carreres i possiblement ell va perdre les mateixes calories que si hagués anat a la part central o darrere del corredor. Una altra cosa va ser l'esforç dels seus gregaris.

Va guanyar a l'esprint el corredor italià Elia Viviani, el velocista de l'Sky, criat a la pista, ràpid com el llampec, que ja va poder recompensar l'esquadra britànica, molt més encertada aquesta temporada que l'any passat. Relleu al capdavant del pilot, entre companys. Simon Gerrans va cedir la 'maglia' rosa a Michael Matthews, potser el millor de la classe entre els elegits de l'Orica australià per disputar el Giro. Aquest dilluns apareix un perfil una mica més rugós pel nord d'Itàlia amb tan sols 136 quilòmetres de recorregut.