Contador esgarrapa temps a tots els seus rivals en la inauguració del Giro

El Tinkoff del corredor madrileny acaba en segona posició la contrarellotge per equips guanyada pels australians de l'Orica

El conjunt Tinkoff-Saxo, d’Alberto Contador, en plena acció, durant la contrarellotge inaugural del Giro 2015.

El conjunt Tinkoff-Saxo, d’Alberto Contador, en plena acció, durant la contrarellotge inaugural del Giro 2015. / AFP / LUK BENIES

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Alberto Contador ha volgut portar gairebé tot l'equip Tour a les carreteres italianes; controlar, més que atacar i aprofitar, amb l'intent del mínim desgast, les ocasions que genera el recorregut del Giro per fer possible l'objectiu del doblet, triomf a Milà i París, en el mateix any. I aquest dissabte, a San Remo, inici de la ronda italiana, contrarellotge per equips de 17,6 quilòmetres, el Tinkoff ha recolzat el seu líder, que ha complert el primer objectiu de la prova: esgarrapar segons psicològics, com si es tractés d'un pròleg individual, a la resta de favorits. Contador ja està per davant dels seus rivals amb tota la carrera per decidir.

L'Orica, conjunt australià, ha demostrat amb la victòria a San Remo que és una esquadra que ha sabut especialitzar-se en aquest tipus de contrarellotges. La victòria ha arribat a una velocitat admirable, a 54,3 quilòmetres per hora. Han sabut ser només 7 segons més ràpids que Contador i els seus companys i gràcies a la victòria Simon Gerrans, guanyador l'any passat de la Lieja-Bastogne-Lieja, s'ha enfundat la primera 'maglia' rosa.

Notícies relacionades

Contador s'ha situat amb 6 segons d'avantatge sobre Fabio Aru, potser el seu contrincant més perillós en la general, perquè és el que millor puja i el que posseeix un equip més potent. Ha superat Rigoberto Urán en 12 segons, el corredor colombià brilla més que Contador en la contrarellotge (59 quilòmetres esperen, ja en la segona setmana) però no escala més, mentre que Richie Porte, el millor de tots en els primers mesos de competició, ha perdut 20 segons, un Porte que, normalment, sempre cedeix en alguna etapa en les carreres de tres setmanes, 'pájara' monumental que li fa perdre totes les seves opcions en la general.

Més que acceptable contrarellotge del Movistar, a 21 segons de l'Orica. El conjunt espanyol va al Giro amb un bloc carregat de joves valors i amb la intenció, sobretot, que Ion Izagirre Jesús Herrada, sense la responsabilitat d'haver de protegir Nairo Quintana Alejandro Valverde, puguin destacar en la classificació.