Anar al contingut

  Comarques

  Propostes a l'Anoia

  FESTIVAL DE GLOBUS. IGUALADA
  Una nit especial

  Del 10 al 14 de juliol, al camp de vol de l'avinguda de Catalunya d'Igualada alçaran el vol mig centenar de globus aerostàtics en el 17è European Balloon Festival. Durant cinc dies, l'espectacle al cel ¿de 7.30 a 20.00 h¿ alternarà amb propostes musicals, tallers infantils, sessions de contes i projeccions audiovisuals. Dissabte a la nit, dia 13, a les 22.30, el Night Glow Piromusical encendrà els llums dels globus de manera simultània, abans del concert del grup Obrint Pas, d'entrada lliure. www.ebf.cat.

  MEMORIAL DE L'EXÈRCIT. PUJALT
  Escenaris de guerra

  Entre els anys 1938 i 1939, en plena guerra civil espanyola, l'Exèrcit republicà va establir un dels seus campaments d'instrucció al municipi de Pujalt. Alguns espais dins del poble van ser utilitzats com a instal·lacions militars i avui són visitables, com el refugi de la plaça de Dalt, un dels quatre que es van construir a la localitat amb la finalitat de protegir-se de les bombes. Des del Centre d'Interpretació de la Base d'Instrucció del XVIII de l'Exèrcit Popular, dues rutes guien als escenaris bèl·lics. www.exercitpopular.org.

  MUSEU PAPERER. CAPELLADES
  Art fet amb paper


  El molí paperer de Capellades, del segle XVIII, acull avui el Museu Molí Paperer, en què es dóna a conèixer el procés d'obtenció del paper de barba i de fumar que es venia a gran part del mercat espanyol i a les colònies d'Amèrica. En la visita, que es pot fer acompanyats d'un guia, es poden realitzar tallers d'elaboració de paper adaptats a diferents edats. El museu acull també exposicions, com la de l'artista Jaume Amigó que fins al 28 de juliol mostra la seva obra feta amb pasta de paper. www.mmp-capellades.net.

  CRARC. MASQUEFA
  Visita a la fauna salvatge

  El Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils (CRARC) de Masquefa és l'únic especialitzat en rehabilitació de rèptils i amfibis de Catalunya. Des del 1991, tortugues, sargantanes i serps reben atenció a les seves dependències. S'han recuperat més de 20.000 exemplars de 146 espècies. Durant el cap de setmana, es realitzen visites per a famílies i grups concertats, els dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 18 h, i diumenges i festius, de 10 a 13 h. (Al juliol i a l'agost, només de 10 a 13 h). Telèfon per a reserves: 93 772 63 96. www.amasquefa.com/crarc.

  0 Comentaris
  cargando