IGUALTAT

La Generalitat obre la convocatòria d'ajuts a entitats per valor de 31,5 milions d'euros

Aquests ajuts gestionats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies fomenten projectes d'igualtat i protecció social per a diferents col·lectius

6d1a9655

6d1a9655

1
Es llegeix en minuts

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert la convocatòria 2020 per a subvencions a entitats destinades a la realització de programes d’interès general, amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) de les comunitats autònomes, de l’àmbit de polítiques socials. El pressupost d’aquest any és de 31,5 milions d’euros i es destinaran tant a projectes, activitats i equipaments com inversions d’obres de les entitats.

La convocatòria es destina a activitats de projectes i adquisició d’equipaments d’àmbits com el foment de la igualtat entre dones i homes, garanties de drets i no discriminació; protecció social; infància i adolescència; famílies; joventut, i poble gitano. Es tracta d’entitats que treballen en l’atenció de persones víctimes de discriminacions o de violència masclista, amb discapacitat o dependència, amb VIH/sida, trastorns mentals, addiccions, sensesostre, persones recluses, i famílies, nens i joves en situació de vulnerabilitat, entre altres situacions. 

Notícies relacionades

També recolzen la inserció sociolaboral, així com cuidadors de persones amb discapacitat o dependència, i comprenen tant accions d’urgència, d’acompanyament i de suport, com de prevenció. Les subvencions també aniran a activitats d’inversions d’obres de reforma, reparació, adequació i millora de centres, pisos i unitats d’atenció que ofereixin aquestes activitats.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) va publicar aquest divendres la Resolució TSF/1650/2020, de 8 de juliol, per la qual s’obre la convocatòria per a programes de l’àmbit de polítiques socials del Departament. L’import màxim que es destina als projectes subvencionables és d’un total de 31.528.102 euros. El període de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria, en l’apartat de Tràmits de la web de la Generalitat.