INICIATIVA EMPRESARIAL

Hewlett Packard dissenya el futur de la impressió 3D a Sant Cugat

1
Es llegeix en minuts

Des de peces per a cotxes fins a roba, menjar i fins i tot reproduccions d'òrgans vitals. La impressió en 3D està canviant la indústria -alguns experts afirmen que és la tercera revolució industrial-, i Catalunya desenvoluparà un paper crucial en la definició d'aquesta tecnologia gràcies a l'aposta de l'empresa nord-americana Hewlett Packard (HP), que l'any passat va decidir instal·lar en el seu centre internacional de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) el seu laboratori mundial d'impressió 3D. L'anunci, i la confiança de la firma pel seu centre de Catalunya, li ha valgut el premi a la Millor Iniciativa Empresarial 2014.

Notícies relacionades

La companyia va arribar a Catalunya ara fa 30 anys, i les instal·lacions de Sant Cugat -que van ser inaugurades el 1990- s'han convertit en un referent mundial de recerca i desenvolupament (R+D) en matèries com la impressió en gran format -no en va és el centre més gran de R+D de HP fora dels EUA-. La firma no ha parat d'invertir en la instal·lació, on treballen més de 2.600 persones de més de 60 països, i on s'ideen, inventen i produeixen algunes de les novetats tecnològiques que la multinacional llança al mercat.

Després de detectar que la impressió en 3D té un llarg camí per recórrer, la companyia nord-americana amb seu a Palo Alto (Califòrnia) va decidir centrar els seus esforços d'innovació en aquest sector a Sant Cugat, on un equip específic dirigit per Ramon Pastor treballa per trobar la tecnologia de futur i materials que redueixin fins a 10 vegades els temps d'impressió en 3D. El seu primer producte podria arribar al mercat el 2016, i a més d'invertir 50 milions en el nou centre d'impressió en 3D, consolidarà i crearà nous llocs de treball. JOSEP M. BERENGUERAS