Bombolles amb glamur

Així és el cava de Kylie Minogue

  • L’artista australiana, que té una gamma de vins d’autor, ha encarregat a Vilarnau un brut reserva ecològic de 15 mesos de criança

Així és el cava de Kylie Minogue
1
Es llegeix en minuts

Kylie Minogue ha afegit al seu catàleg de vins d’autor un cava del celler català ecològic Vilarnau. L’escumós ja està a la venda a Anglaterra i és el sisè vi a unir-se a la col·lecció de la cantant, que compta, entre d’altres, amb un provence rosé, un merlot, un sauvignon blanc i un guardonat chardonnay. 

Aquest brut reserva porta un cupatge clàssic en un escumós del Penedès: macabeu (50%), parellada (35%) i xarel·lo (15%) i ha estat criant-se 15 mesos abans de sortir al mercat. En la seva nota de tast assenyala que té «brillants aromes de poma fresca i flor, i que en boca transmet una sensació equilibrada i refrescant amb pronunciats gustos de brioixeria i una fina textura de ‘mousse’». És apte per a vegans. 

Llarga criança

Damià Deàs, gerent i enòleg de la firma de Sant Sadurní d’Anoia, ha afirmat que «és magnífic que Kylie Minogue hagi triat un cava per representar els vins escumosos dins de la seva gamma». Ha afegit que «és la singularitat de Vilarnau la que ha motivat aquesta elecció». L’aposta per elaborar caves singulars de llarga criança, el seu respecte pel medi ambient i el vincle del celler amb Barcelona, ciutat de la qual l’artista està enamorada, han convençut definitivament l’australiana.

Notícies relacionades

També el fet que Vilarnau compti amb la certificació mediambiental Wineries for Climate Protection i aposti per l’elaboració ecològica dels seus caves, premiats arreu del món.

Minogue no és l’única artista de fama mundial que s’ha interessat pels vins del Penedès. L’actriu nord-americana Cameron Diaz ven als Estats Units a través de la seva marca Avaline un blanc elaborat pel celler Can Ràfols dels Caus i un escumós fet per Raventós i Blanc.