guardons de prestigi

Quatre vins, elegits els millors de Catalunya

El jurat de 'La guia de vins de Catalunya 2021' corona el Brisat del Coster 2019, Pesseroles Brisat 2017, Señora Carmen 2018 i Torelló 225 2012 després de tastar a cegues 1.349 referències

la-guia-02

la-guia-02

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

‘La guia de vins de Catalunya 2021’, ‘La guia de vins de Catalunya 2021’, que veurà la llum el dijous 15 d’octubre i estarà disponible tant en format paper com en digital, ha entregat els premis als millors vins de diferents categories d’una manera diferent del que és habitual per culpa de la pandèmia del coronavirus. Sense festa en grup. També ha sigut insòlit el resultat final perquè ‘the winner’ és... no un, sinó ¡quatre vins! Mai hi havia hagut un empat des que es va començar a editar la guia, el 2008.

Al gra, els ‘winners’ com a millors vins de Catalunya són Brisat del Coster 2019 (Josep Foraster, de la DO Conca de Barberà), Pesseroles Brisat 2017 (Mas Martinet, de la DOQ Priorat), Señora Carmen 2018 (Vins del Tros, DO Terra Alta) i Torelló 225 2012 (Torelló, Corpinnat).

A més dels guanyadors absoluts d’aquesta edició, hi ha més vencedors en la resta de categories (alguns repeteixen): Señora Carmen 2018, en la categoria de millor vi negre; els esmentats Brisat del Coster 2019 i Pesseroles Brisat 2017, en la de millor blanc; Pla dels Àngels 2019 (Scala Dei, al Priorat) com a millor rosat; Torelló 225 2012 ha sigut escollit millor escumós; Ambre (Celler La Gutina, sense DO) és el millor dolç; i Sagristia C-1 (Masia Roqueta, sense DO), el millor ranci.

Visita als cellers per comunicar el triomf

Notícies relacionades

Així que la festa, de moment, s’ha traslladat als cellers, perquè Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, els impulsors d’aquesta obra, han agafat el cotxe i han visitat els elaboradors que han sigut distingits per les seves propostes. Una divertida i original manera d’alegrar-los el dia, la setmana, el mes, perquè cap d’ells sabia que el motiu de la seva visita era rebre el guardó corresponent.

Són distincions prestigioses, sens dubte, perquè arriben després dels tastos a cegues que ha fet un jurat compost pels mateixos impulsors de la guia i Sergi Sevé, Romina Ribera i Carles Xuriguera. No han sigut poques, sens dubte: aquests cinc titans han tastat i puntuat ni més ni menys que 1.349 referències de 238 cellers.

Temes:

Catalunya