cita internacional

Un concurs d'un parell de nassos

120 parelles intentaran endevinar-ho tot sobre els vins que els donarà per provar Vila Viniteca a la Casa Llotja de Mar aquest diumenge, dia 1 de març

concurso-vila-viniteca

concurso-vila-viniteca

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Això del concurs de tast per parelles que organitza Vila Viniteca i que té en suspens tots els aficionats al vi (en especial els superfanàtics) és pur espectacle. Fa goig veure aquestes 120 parelles tastant i tastant, parlant i parlant entre els seus membres, pensant i pensant, dubtant i dubtant, apuntant i apuntant. Provant d’endevinar, en fi, a quina varietat, a quina denominació d’origen, a quin celler, a quina ampolla, a quin any pertanyen els set vins que els donen per provar en una primera fase. El mateix passa amb les 10 finalistes, que tornen a enfrontar-se a set copes més, que posen a prova el seu olfacte, el seu paladar, la seva memòria, la seva saviesa. És tan difícil que per guanyar-lo cal tenir un parell de nassos, literalment i metafòricament parlant.

Concurs de tast per parelles Vila Viniteca

Aquest ‘xou’ tranquil però ple de matisos, com un bon vi, se celebrarà aquest diumenge, dia 1 de març, a la Casa Llotja de Mar, un escenari majestuós a l’altura dels premis a la parella guanyadora. Ni més ni menys que 30.000 €. Tampoc la segona se n’anirà disgustada, ja que s’embutxacarà 7.000 €. La tercera se n’emportarà 3.000. Unes quantitats que converteixen aquesta cita en la més ben dotada del món. Per això els seus participants arriben de tots els països del món (fins i tot de Xina).

Entrenaments durant mesos

Notícies relacionades

Llàstima que no hi hagi ‘making of’ d’aquest concurs, el cartell del qual ha creat el dissenyador portuguès Francisco Providência. Perquè també ha de ser espectacular veure els aspirants preparant-se durant mesos, provant desenes, centenars d’ampolles, fent grups de tast per intercanviar ampolles i informació, utilitzant en alguns casos programes informàtics per intuir les possibilitats que es repeteixi algun dels vins que ja han aparegut en certàmens anteriors. O per veure’ls com celebren haver aconseguit plaça al concurs, la convocatòria del qual es va omplir en menys de quatre minuts. Per brindar amb magnificència.

Malgrat que al concurs només poden participar-hi 120 parelles, la gent corrent pot disfrutar-lo assistint-hi com a públic i al ‘showroom’ que se celebrarà en paral·lel amb més de 60 cellers i marques ‘premium’ (d’11.00 a 18.30 hores) i al bufet de formatges seleccionats per Vila Viniteca (de 14.00 a 15.30). Les entrades per assistir i veure el concurs de tast i disfrutar dels vins, caves i destil·lats del ‘showroom’, així com també del bufet de formatges, costen 15 € i es poden adquirir per internet a Vila Viniteca.