VI

Barbeito 5 Years Boal Reserva

Un madeira dels cellers Vinhos Barbeito per degustar lleugerament fresc en copa de vi blanc

zentauroepp50629972 onbarcelona abel191105132525

zentauroepp50629972 onbarcelona abel191105132525

1
Es llegeix en minuts
Quim Vila

Pocs vins al món acumulen tanta història com els de l’illa volcànica de Madeira. Apreciats ja pels anglesos a finals del segle XVII, poques ampolles i vins hi ha al món que es puguin disfrutar més de 100 o 200 anys després de la seva verema. La varietat blanca boal és una de les cinc amb què s’elaboren els grans vins de Madeira i de la qual s’obtenen vins semidolços. Es troba plantada als vessants volcànics de l’illa on conviu amb plantacions de plàtans. Envelleix en botes de roure durant més de 5 anys amb el mètode Canteiro, on desenvolupa una criança oxidativa a temperatures elevades. 

Barbeito 5 Years Boal Reserva

Vinhos BarbeitoPVP: 9,65 €

Barbeito 5 Years Boal Reserva té un preciós color ambre. En nas apareixen avellanes torrades amb records de pell de taronja confitada i cacau. En boca té una textura sedosa i càlida, amb una dolçor equilibrada per una bona frescor i deliciosos records finals de poma al forn. 

Notícies relacionades

Per degustar lleugerament fresc en copa de vi blanc i despreocupar-se si no s’acaba l’ampolla. Els vins de Madeira són gairebé invencibles a l’oxidació i al pas del temps, i una vegada oberts poden guardar-se sense por durant mesos i, fins i tot, anys.

 

Temes:

Vi