cellerera experta

Els 5 vins preferits de Mireia Torres

La directora general de Jean Leon proposa 5 vins amb què disfrutar de bons tragos

mireia-torres

mireia-torres

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La directora general de Jean Leon i directora d’Innovació i Coneixement de Torres es passa el dia entre vinyes, barriques i vins. Aquests són els seus 5 preferits «ara mateix» perquè, com diu ella, va canviant els seus gustos de tant en tant.


ESPLENDOR 2013

VARDON KENNETT

«Aquest extra brut obre una nova porta als espumosos catalans per la seva innovació. Criat durant 40 mesos amb els seus pòsits amb mètode tradicional, és fresc i elegant perquè s’elabora amb raïm de vinyes d’altura molt interessants: pinot noir, chardonnay i un 5% de xarel·lo».


BEAUNE CLOS DES MOUCHES 2015

DOMAINE JOSEPH DROUHIN

«Un borgonya de Joseph Drouhin elegant i fresc que expressa molt bé el caràcter del pinot noir i de la zona, amb fruita de cirera i equilibrat. Admiro el seu celler, que pertany a una família amb no sé quantes generacions treballant la vinya».


LÍAS 2015

MARTÍN CÓDAX

«L’albariño m’agrada. I m’encanta la feina de Martín Códax: com ha crescut, treballant amb tants viticultors i innovant. Lías 2015 procedeix de parcel·les seleccionades i ha sigut treballat amb pòsits; reflecteix el caràcter del préssec blanc i la poma. Té gran complexitat».


EL CIRUELO 2015

SUERTES DEL MARQUÉS

«Suertes del Marqués (vall de l’Orotava, Tenerife) planta vinyes de listán negre a uns 500 metres d’altura amb un sistema de trenes al terreny que em va al·lucinar. Un vi molt elegant i fresc, amb notes de pebre negre i afruitades, sense gaire concentració i molt equilibrat».


VINYA LA SCALA GRAN RESERVA 2011

Notícies relacionades

JEAN LEON

«Evoluciona molt bé en ampolla. Procedeix de raïm de la vinya La Scala, així que es tracta d’un vi de finca. Té notes de fruita madura al nas, amb molta concentració, molt cos i un bon equilibri. L’etiqueta és de Mariscal».