A dues mans i a dos queixos

Frankfurt Rita: les salsitxes més gurmet

Els fans dels frankfurts han d’apuntar a l’agenda aquest refugi del Poblenou que serveix bocates amb molt bon producte i combinacions divertides a preus populars

Frankfurt Rita: les salsitxes més gurmet
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

L’imparable fenomen de les ‘burgers’ gurmet no té rèplica al món dels frankfurts, una cosa curiosa quan els bocates d’hamburgueses i els de salsitxes es podrien considerar, per concepte, cosins germans; al cap i a la fi, són trossos de carn entre dos pans. Perplexa com tants d’altres amb aquest èxit desigual, Mònica Serra ha decidit donar vol i popularitat a l’oblidat bocata amb Frankfurt Rita (Pujades, 195).

Aplica l’exitosa fórmula de les hamburgueses amb què triomfa des de fa anys a Massamare (Canet): ingredients de gran qualitat i combinacions de sabors divertides en peces d’una mida generosa.

Per exemple, l’especial d’aquest mes porta calçots, romesco, ametlles i escarola, i a la carta fixa hi destaquen el Blau, amb ceba confitada, xampinyons, béicon i formatge blau; el Maduixa, amb béicon i ceba cruixents, quètxup de maduixa casolà i formatge de cabra, i el Complet, amb xucrut, ceba cruixent, tomàquet, alvocat i maionesa.

De 3,50 a 8,90 €

En total, 12 entrepans als quals es pot escollir el tipus de salsitxa (tradicional, artesana amb la firma del prestigiós carnisser mallorquí Xesc Reina i vegetal amb un toc fumat). Tot això, a preus populars: el més barat, amb quètxup i mostassa a plaer, costa 3,50 €, i el més car, 8,90 €.

Notícies relacionades

També elaboren els anomenats ‘planxats’, bocates que rematen a la planxa com el biquini, el quatre formatges o el de pollastre a trossos amb salsa barbacoa. I, per acompanyar, hi ha patates braves amb una salsa fumada addictiva (la recepta de la qual es neguen a compartir) natxos amb salsa bolonyesa picant i formatge fos, croquetes, amanida... 

En definitiva, la demostració que el frankfurt també pot –i ha de– ser gurmet.