Sabors del nord

Sis bons restaurants per cantar ‘Asturias patria queridaaaa’

  • ¿Una escapada al principat? En aquests sis establiments disfrutaràs de valent

Sis bons restaurants per cantar ‘Asturias patria queridaaaa’

Pau Arenós

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Amb l’estiu venen de gust llocs fresquets per superar la canícula, i Astúries és un bon destí per refrescar-se. Per si no fos prou, allà es menja de meravella. Perquè l’encertis quan vagis a preparar una escapada al principat, aquí tens sis bons restaurants per cantar ‘Asturias, patria queridaaaaa’ a dos queixos i a plens pulmons.

Güeyu Mar

Llobarro d’ham, d’aromàtiques i immaculades carns i exterior torrat; seitons tractats amb la delicadesa d’una primera cita; truita prenyada amb rovells d’eriçó, ou ferrat amb pèsols fumats i espardenyes de llauna i la seva emulsió, de perfecta textura... Són alguns dels plats pels quals cal visitar aquest restaurant de Vega. Aquí tens la crònica de Güeyu Mar.

Casa Chuchu

Qui cuina en aquest restaurant de la vall de Turón és Natalia Menéndez i té un talent que s’escapa de les restriccions d’una sidreria. Ho demostra en plats com les carxofes de Tudela amb beixamel de sàlvia i pistatxo i papada de Joselito i el rap, sucós, amb una americana de gambots. Sentiràs sorpresa per trobar la gran cuina en un lloc inesperat. Si vols saber-ne més, aquí tens la crònica sobre Casa Chuchu.

El Bálamu

‘Bálamu’ significa ‘banc de peixos’ i és un nom molt apropiat per a l’oferta d’aquest establiment vidrat de Llanes. Des de l’exterior, des de les altures de l’escullera, un sòlid edifici amb les vidrieres gegants reflectores que recullen el mar verdós i l’emmarquen. ¿Què s’hi menja? T’ho pots imaginar, però t’ho concretem millor en aquest article sobre El Bálamu.

Casa Farpón

Una distinció com el Big Gourmand de la guia Michelin. Es troba al nucli de Mamorana, poble natal de la mare del seu amo, Javier Farpón. És el més jove, dels tres, amb 31 anys, i també va ser el primer a obrir, fa sis anys, quan en tenia 25. Treballa dos menús degustació –un de curt i un de llarg–, i la carta. Aquí t’expliquem més detalls sobre Casa Farpón.

Roble

Jairo Rodríguez és el xef de Roble. Amb 38 anys, i després de tota una vida entre fogons d’alta cuina i dirigint equips amb estrella Michelin, va decidir fa tres anys obrir un restaurant a Pola de Lena. Llueix un flamant sol Repsol. Ubicat al carrer de Robledo d’aquest poble, és necessari reservar amb uns dies d’antelació, especialment si s’hi vol anar en cap de setmana. Actualment treballen un menú diari, mentre que els caps de setmana se serveix a la carta i per menús degustació. Aquí t’expliquem la història de Roble.

Monte

A un parell de quilòmetres de Lena hi ha el poble de San Feliz. I allà, fa també tres anys, Xune Andrade va plantar la llavor del seu Monte, on també llueix ja el sol Repsol. Es va formar a les millors cuines, va dirigir grans projectes a Madrid, i amb 31 anys va decidir tornar a casa. Monte ofereix cinc serveis a la setmana, en horaris de dinar de dimecres a diumenge, i per a un màxim de 14 comensals. Tot i que en algun moment va tenir carta, ara només treballa amb dos menús degustació a 45 i 85 euros. I si vols menjar un cap de setmana a San Feliz, és recomanable que truquis amb unes tres setmanes d’antelació per assegurar-te lloc. Així són les coses a Monte.