Per a paladars fins

Tres bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana

Si encara no has decidit on anar a dinar o a sopar, aquí tens tres adreces on disfrutaràs d’una gran taula

Tres bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

S’acosta el cap de setmana i sempre sorgeix el mateix dubte, la mateixa pregunta. ¿A quin restaurant podem anar? Nosaltres no tenim la resposta definitiva, però, sí, una que es podria acostar bastant al que busques. Per això hem seleccionat tres restaurants on pots anar el cap de setmana. Són aquests. ¡Disfruta-ho!

Baló

Lena María Grané, de 26 anys, i Ricky Smith, de 25, van a contracorrent. Els seus contemporanis obren restaurants despullats, gairebé bars, o directament bars, amb taules soles i tovallons de paper i ells s’han gastat un dineral, amb empara familiar, per decorar i vestir Baló. Un menjador com els d’abans, amb taules amb cobreestovalles i tovallons generosos i una atmosfera de colors d’ivori. Baló és la contracció de Barcelona (Lena, del barri de Sants) i Londres (Ricky, del nord de la metròpoli). «La fusió dels nostres amors», diu Lena María. I els seus plats beuen de l’Atlàntic i del Mediterrani. ¿Quins són? Te’ls expliquem en aquesta crònica de Baló.

Hisop

Oriol Ivern, amb 20 anys com a propietari, és capaç de fer preparacions singulars i té una inventiva sempre saborosa i suggerent. Un bon exemple, pel qual val la pena acudir al seu restaurant del passatge de Marimon, 9, és la seva escórpora a la premsa amb patates. Pau Arenós t’explica com la prepara i que bona que és en aquesta crònica sobre la seva última visita a Hisop.


Green Leka

Green Leka Can Valldaura (carretera d’Horta BV-1415, quilòmetre 7), germà petit de Leka, al Poblenou, és un dels restaurants de Barcelona i la seva àrea metropolitana més compromesos amb la sostenibilitat. En ple bosc de Collserola, la seva terrassa és molt agradable i familiar, i des de la seva sala tens vistes sobre el Vallès i, fins i tot, el Montseny. Aquesta panoràmica resumeix molt bé el que fan allà: el que veus per la finestra és el que menges i el que beus. Si vols saber-ne més, aquí tens més informació sobre Green Leka, que els dissabtes 18 de juny i 2 i 16 de juliol a les 19.30 hores muntarà tastos de vins amb els elaboradors, servirà un menú especial i amenitzarà la vetllada amb música.