Edicions limitades
La Tavola de Blanc i Sartoria Panatieri & Rooftop Smokehouse: aquestes pizzes tenen firma
La cuina d’autor arriba a les pizzes creades per xefs d’èxit: Blanc ret homenatge a la Campània amb les de Vincenzo Imparato i Sartoria Panatieri juga amb l’anguila fumada de Rooftop Smokehouse.
Sembla que la moda de les edicions limitades de pizzes firmades per xefs o restaurants ‘top’ ha arribat per quedar-se, i el que fa molt temps que fa Nonna Maria, que cada mes ven la creació d’un cuiner de gran volada, comença a ser una cosa habitual. Grosso Napoletano va tenir fins al mes passat una peça de l’artista convidat Francesco Martucci, un dels millors ‘pizzaiolos’ del món.
I ara estan a la cartellera, fins a final d’abril, les creacions de Vincenzo Imparato a Blanc (Hotel Mandarin Oriental), de 19.00 a 23.00 hores, i de Rafa Panatieri, Jorge Sastre (tots dos, de Sartoria Panatieri) i Buster Turner (Rooftop Smokehouse), disponible als restaurants dels primers (Encarnació, 51, i Provença, 330).
L’èxit d’Imparato als fogons del Mandarin Oriental del llac de Como ha animat l’establiment barceloní (passeig de Gràcia, 38-40) a muntar La Tavola de Blanc, un tribut a la Campània en el qual ofereixen cinc pizzes.
Destaquen la Napolitana, feta a l’estil de la costa amalfitana i elaborada amb oli de la Pulla i mozzarella de búfala i ‘pomodoro’ de la Campània; la Panuozzo, una espècie de ‘calzone’ que serveix en forma de sandvitx amb salsitxa lleugerament picant, fonoll, ‘friarelli’ (‘grelos’) i formatge provola fumat, i la Marinara, una vegana de doble enfornat amb tomàquet ‘datterino’, all negre i orenga. Per beure, vins de la Toscana, el Vèneto, la Llombardia i Sicília.
A Sartoria Panatieri hi ha una altra pizza d’autor. O d’autors, perquè la firmen Panatieri, Sastre (es van conèixer formant part de l’equip dels germans Roca i van treballar a Roca Moo, amb una estrella Michelin) i Turner.
Porta puré de remolatxa rostida, làmines de remolatxa adobada, mozzarella, ametlles i una anguila fumada que ha creuat l’Atlàntic dues vegades a Rooftop Smokehouse (on també fermenten, adoben i curen productes ètics i sostenibles).
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Dubtes tributaris ¿Cal declarar els bizums a Hisenda en la renda 2021-2022?
- Salaris Aquest és el sou d’un militar a Espanya
- Neteja ¿Per què la gent està tirant sal pel lavabo a la nit?: el truc que evita moltes malalties
- Una cullerada de mel al dia: així canviarà el teu cos si la prens