Selecció catalana

Els 5 restaurants favorits dels xefs del Disfrutar

  • Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, cuiners del Disfrutar (Barcelona), cinquè millor restaurant del món, i el Compartir (Cadaqués), recomanen aquests 5 establiments

Els 5 restaurants favorits dels xefs del Disfrutar
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas són els xefs del Disfrutar (Barcelona), amb dues estrelles Michelin i triat com a cinquè millor restaurant del món segons la recent llista de 50 Best. I regenten també el Compartir (Cadaqués), una de les cases de menjar més recomanables de la Costa Brava.

Prou motius per preguntar-los pels seus cinc restaurants favorits. Són aquests.

Cal Campaner

«Un restaurant basat en el peix fresc del golf de Roses que té més de 50 anys d’història. Allà al capdavant hi ha Anna Magester i Joan Romero. La família Magester el va obrir fa més de 50 anys i l’aposta actual, a més de peix, contempla una molt treballada carta de postres i alguns altres plats com el carpaccio de gamba, arrossos i platillos mariners per encàrrec. És al carrer del Mossèn Carles Feliu, 23, de Roses».

El Motel

«El Motel és un referent a l’hora d’interpretar la cuina tradicional i de defensar el producte de qualitat i proximitat. Moltes dècades avalen la seva trajectòria. El va inaugurar el senyor Mercader, i ja llavors es va començar també a reinterpretar alguns clàssics de la cuina catalana més tradicional. Jaume Subirós, al capdavant del projecte des de fa moltes dècades, és de les persones que més coneixen i saben sobre els nostres productes més pròxims i alhora amb una polivalència cuina-sala només a l’abast dels escollits. És a l’avinguda de Salvador Dalí, 170, de Figueres».

L’Arrosseria

«L’Arrosseria és un lloc on degustar bons arrossos davant el mar. Un treball extraordinari amb el gra. Sembla que portar a terme una carta d’arrossos és fàcil, però a L’Arrosseria són capaços de fer que cap passi per alt. Tant Andreu Ruiz a la cuina com l’equip de sala transmeten la seva passió i el seu ofici a qualsevol que s’assegui en alguna de les seves taules. Passeig Marítim, 57, de Cunit».

L’Esportell del Bou

«L’Esportell del Bou és un dels llocs on fan les millors calçotades. En un ambient acollidor i rústic, treballen la cuina tradicional i preparen els millors calçots de Valls. Atès que les calçotades s’han convertit en un esdeveniment gastronomicosocial de primer ordre, restaurants com aquest fan que no hàgim de patir pel seu futur. És al carrer del Diputat Orga, 3-5, de Picamoixons (Tarragona)».

Somiatruites

«Plats de mercat que interpreten la cuina tradicional d’una manera divertida i respectant els sabors. Al Somiatruites trobem un projecte seriós, consolidat i que sap per on transita. Treballen el producte amb respecte. Val la pena passar per allà. Són al carrer del Sol, 19, d’Igualada».