A celebrar-ho amb una birra

Alt Heidelberg reobrirà a finals de febrer després de 19 mesos tancat

  • L’emblemàtica cerveseria de la ronda de la Universitat estava tancada per les restriccions sanitàries per la pandèmia, que feien inviable el negoci

Alt Heidelberg reobrirà a finals de febrer després de 19 mesos tancat
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Tot feia pensar que Alt Heidelberg havia tancat per sempre víctima de la pandèmia. Estava amb la persiana abaixada des del juliol del 2020 perquè no podia mantenir el negoci sense terrassa i amb una barra que les restriccions sanitàries feien impracticable. Així que l’històric negoci, que va néixer un 19 de març del 1934 a la ronda de la Universitat, 5, semblava destinat a una mort silenciosa. ‘Octogenari’ i ‘coronavirus’ sempre han sigut dos conceptes que units donaven com a resultat un tercer molt lleig: ‘Altíssim risc’.

Però res d’això ha passat. Una propietat forta, fidel a la seva clientela i tossuda contra el destí ha fet possible el miracle: la cerveseria alemanya més emblemàtica de Barcelona tornarà a finals d’aquest mateix mes.

El cartell de la façana

Tan tossuts han sigut els amos durant tota aquesta crisi que al cartell de l’entrada van deixar indicat que pensaven tornar quan la situació els fos favorable, solien enviar-hi personal de manteniment amb l’objectiu de fer més fàcil una eventual tornada a la feina i fins i tot durant les dues festes nadalenques que van estar tancats van il·luminar la icònica façana del local.

Tanta obstinació i tanta esperança han tingut premi al final perquè la caiguda de les restriccions els ha donat una segona oportunitat. Si havien tirat endavant després de la Guerra Civil i després d’un incendi devastador el 1985, hi havien de fer també en temps pandèmics.

La data de tornada, encara per concretar

No se sap el dia exacte per a l’esperadíssima tornada perquè hi ha algunes màquines que, a l’intentar arrencar-les, han fallat després de tant temps aturades, però la tornada d’Alt Heidelberg és imminent i, per tant, també les seves més de 50 cerveses (la meitat, alemanyes) i els seus plats de gastronomia centreeuropea que van convertir en mítics com l’‘eisbein’ (garró bullit), el ‘gulasch’ (vedella estofada amb pebre vermell de la Vera), el xucrut, les salsitxes bullides o a la planxa, mai fregides (frankfurts, ‘bratwurts’, ‘bockwurts’...), les hamburgueses...

Notícies relacionades

Tornar a Alt Heidelberg serà, més que mai, com tornar al passat, perquè, a més de la carta de tota la vida i l’escenari de sempre, estarà atenent el personal el mateix equip (més d’una vintena de treballadors, dos dels quals s’han jubilat durant aquest tancament tan llarg i obligat).

«Ha sigut dur i hem patit per nosaltres i per la nostra feina, però també pels clients de tota la vida, que ens trucaven per demanar-nos taula per celebrar l’aniversari i els havíem de dir que no podíem servir-los perquè encara continuàvem tancats. Era anguniós», explica un dels empleats del restaurant. S’ha acabat el malson. Toca celebrar-ho. En aquest cas, amb una cervesa alemanya, per descomptat.