El gran final dolç

El restaurant Disfrutar descobreix els secrets de la Taula Viva

  • Al vídeo gravat per Zeta Media Lab, el cuiner Oriol Castro en revela el contingut: 48 capses, 36 de les quals tenen sorpresa

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Taula Viva del restaurant Disfrutar, la casa d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, està a l’extrem de l’exhibició aparatosa, les projeccions, l’aromateràpia gastro o la sinestèsia. És senzillament l’expressió més moderna d’un ritu antic: tocar, menjar, emocionar-se. No hi ha artificis, no hi ha llumetes.

Tot va començar el 2017, amb la proposta de la dissenyadora Merche Alcalá de crear una superfície amb capses, com un secreter horitzontal, on dipositar menjar a tall d’ofrena.

Els xefs de Disfrutar han tardat a destapar-la, dissimulada a la cuina de creativitat, al subsol de l’establiment del carrer de Villarroel, el cinquè millor restaurant del món, segons el parer de votants especialitzats en una ronda mundial.

Al vídeo gravat per Zeta Media Lab, Oriol Castro n’explica el contingut: 48 capses, 36 de les quals tenen sorpresa. Accedir a la Taula Viva no és senzill: per preu (350 euros per persona) i per demanda (quatre clients en torn de migdia i nit).

Notícies relacionades

El dinar o el sopar al complet es porta a terme sobre unes estovalles blanques, que amaguen el que només es revelarà al final de la sessió, que el lector de Cata Mayor pot contemplar en exclusiva i còmodament des del seu ordinador, mòbils o tauleta. Descobrim els secrets de la Taula Viva.

La taula de postres més gran possible, hereva immòbil d’aquells carros dolços. Una caixa gegant de ‘petit fours’. Que soni la música clàssica.