Legió de fidels

Sta. Fe, ‘sams’ i ‘rolls’ divins

  • Aquest restaurant al costat de l’església de Sant Gregori Taumaturg mou muntanyes de parroquians a la recerca d’aquest mos asiàtic i altres platets més clàssics, ben elaborats i de sabors potents

Sta. Fe, ‘sams’ i ‘rolls’ divins
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Resulta difícil d’entendre com al cor de la zona alta de Barcelona, sempre acomodada en els gustos més clàssics, un restaurant especialitzat en ‘sams’ i ‘rolls’ ha seduït els paladars més conservadors. Però visitant Sta. Fe, que així es diu aquest establiment al costat de l’església de Sant Gregori Taumaturg, és fàcil comprendre per què hi ha tants parroquians. Fins al punt que acaben d’ampliar el local. Tan gran és l’èxit d’aquest negoci que ve a ser cosí germà d’Ébano (Bellaterra).

Podria dir-se que Sta. Fe mou muntanyes (gastronòmiques). I no només pels ‘sams’ (un mos coreà que consisteix en una fulla d’enciam sobre la qual es col·loquen elaboracions de tot tipus com pop amb maionesa de ‘kimchi’ o de ventresca de tonyina amb maionesa de ‘wasabi’) i pels ‘rolls’ (aquí amb pa de brioix farcit de llamàntol amb mostassa o de cansalada viada ‘teriyaki’).

Ensaladilla russa picant i biquini trufat

També per altres plats divins com l’ensaladilla de llagostí amb un punt picant que ha creat una legió de fidels, igual que el biquini trufat de mozzarella i pernil ibèric, res nou a la ciutat però sí molt bo.

Sta. Fe dona accés al paradís també amb plats notables com el tàrtar de tomàquet, que és pur ‘trompe-l’oeil’, ja que sembla un ‘steak tartare’, i en té el gust, i els suggeriments del xef, que el dia de la nostra visita era un tàrtar de llobarro salvatge amb gambes d’Arenys. 

Notícies relacionades

En definitiva, elaboracions treballades, sabors amb personalitat, presentacions delicades i elegants... Com agrada per aquests verals. És igual que siguin en forma de ‘sam’ o d’ensaladilla.

No hi ha menú i el preu mitjà ronda els 35 euros.