Novetat a Barcelona

El periodista Joan Maria Pou s’alia amb el restaurador Kim Díaz per crear el restaurant JOK

Tots dos, junt amb l’empresari Oriol Badia posen en marxa un negoci que oferirà cuina catalana i una agenda cultural a base de tertúlies, música en directe, monòlegs...

L’establiment, que llueix les sigles dels seus impulsors, s’instal·la a l’impressionant local modernista de l’Eixample que al seu dia van ocupar Beltxenea i Rilke

El periodista Joan Maria Pou s’alia amb el restaurador Kim Díaz per crear el restaurant JOK
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La cuina catalana, que sembla haver perdut protagonisme en la cada vegada més cosmopolita restauració barcelonina, guanyarà, la setmana que ve, un representant amb ganes de fer soroll. JOK, es diu. Són les sigles del periodista Joan Maria Pou, l’empresari Oriol Badia i el restaurador Kim Díaz. Tots tres s’han aliat per donar una tercera vida gastronòmica al local modernista que va allotjar, anys enrere, primer Beltxenea i després Rilke.

«Volem fer un espai que serveixi com a lloc de trobada cultural, on passin coses amb gent interessant, que hi hagi tertúlies, monòlegs, entrevistes, música en directe...», avança Díaz, amo de Bar Mut i Entrepanes Díaz i Muticlub, que en aquesta aventura figura com a consultor. «Però això passarà entre hores, perquè no serà un club, sinó un lloc on menjar o sopar o on prendre un còctel».

Destil·leria al mateix local

I el que es menjarà són plats del receptari català. «Una mica a l’estil del que fa Fermí Puig, però sense pretensions d’alta cuina», avisa. El celler estarà format per vins, destil·lats i licors d’origen català en un 90%. «Fins i tot tindrem una destil·leria pròpia al local on processarem les herbes que cultivem al jardí».

El menú de migdia costarà 28 euros sense begudes, i a les nits, amb plats «més d’autor», només es podrà demanar plats de la carta. El preu mitjà rondarà els 45-50 euros.

Malgrat el luxós espai que envolta la sala (no l’han retocat), el trio responsable de JOK vol fugir de l’exclusivitat. «El local té una elegància que convida a pensar en això, però hi volem donar-hi ‘rock-and-roll’ amb el nostre equip i la nostra manera de treballar perquè es converteixi en un lloc especial, en aquest espai que molta gent de Barcelona vol que torni, on passin coses, on s’asseuen en un espai amic».

Notícies relacionades

Per a això, compta amb una plantilla jove però molt experimentada: la cap de cuina Olga, el director de sala Mainad i el ‘bartender’ Adrià, que han passat per llocs tan remarcables com els restaurants Drolma, Joel Robuchon (París) i Catalunya (Singapur), l’Hotel Mandarin (Londres)...

JOK obrirà dilluns que ve només els migdies. La setmana següent, només a les nits, i la tercera ja servirà els dos torns.