Menús per a tothom

Saona: amor pel Mediterrani

  • La cadena de restaurants Saona arriba al cor de l’Eixample amb una polida proposta gastronòmica amb tocs asiàtics que s’ofereix a preus imbatibles en un agradable local

Saona: amor pel Mediterrani
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Resulta complicat imaginar-se al Mediterrani quan t’envolta l’asfalt en ple Eixample, però el restaurant Saona (Aribau, 131) intenta acostar-te la platja amb la seva decoració fresca, lluminosa, còmoda, desenfadada, càlida. Rotllo Formentera, que per alguna cosa el nom del local recorda una cala de l’illa balear.

I amb la seva proposta gastronòmica basada en plats molt propis d’aquestes latituds. No en va, els seus orígens són a València. Això sí, amb alguna picada d’ullet culinària a altres parts del món, especialment del continent asiàtic.

Entre els ‘hits’ de la casa hi ha la croqueta d’ànec Pequín (excel·lent, melosa com ella sola), les gambes cruixents (tan cruixents com picants) amb kimchi, alls tendres i pernil, i el pop sobre un allioli de patata, oli de pebre vermell i cruixent de pernil. L’ensaladilla russa és divertida (arriba a la taula sobre una torrada de wanton i va coronada amb ou de guatlla) i la truita de tataki de tonyina sobre alvocat i maionesa de wasabi entra pels ulls.

Menús degustació a partir de 16,95 €

El Saona, que acaba d’aterrar a Barcelona (fa pocs mesos va arribar a La Maquinista i ara al cor de la ‘city’ ocupant un local enorme), té la virtut de seduir tota mena de comensal per la seva agradable atmosfera, pels seus plats sense experiments estranys, per les seves presentacions polides, pel bon tracte del personal de sala i per la seva ajustada relació qualitat-preu. Detalls majoritàriament que fan oblidar que som en un dels 28 restaurants d’una cadena.

Notícies relacionades

Potser la característica més diferencial del Saona és que no pots demanar plats de la carta, sinó menús amb molts plats a elegir, d’aquí aquests preus tan atractius. Un exemple: el de migdia costa 10,95 €. Els degustació inclouen sis entrants, un principal a elegir i tres minipostres: el dels migdies laborables, per exemple, surt per 16,95; les nits de diumenge a dimecres costa un euro més; els caps de setmana al migdia, 18,95, i les nits de dijous a dissabte, dies festius i vigílies de dies festius, 20,95.

Amb preus així, ¿qui pot no estimar el Mediterrani?