Visita merescuda

Cinc bons restaurants pels quals val la pena sortir de Barcelona

  • Si no fas vacances a l’agost, sempre pots escapar-te de la ciutat algun dia per anar a provar els plats d’algun d’aquests establiments

Cinc bons restaurants pels quals val la pena sortir de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

No tothom té la sort de tocar el dos lluny de la ciutat per disfrutar de les vacances (això, qui en tingui). Però sí que és possible sortir de l’urbs algun dia i disfrutar d’una relaxada jornada durant la qual gaudir de la millor gastronomia. En aquest article et proposem cinc nous i bons restaurants pels quals val la pena sortir de Barcelona.

1. Catalina (Gavà)

En una finca amb boscos de pins davant el mar, Òscar Manresa ha calat foc a una graella i a plats amb gràcia que prepara Andrés Conde. Brases a Gavà Mar, pins, brisa, dunes, la banda sonora de les onades a l’altra banda del bosc. Perquè Catalina ocupa els 24.000 metres quadrats on al seu dia van regnar Les Marines i el difunt Pepe Tejero, que va tenir una estrella Michelin que pocs recorden. Així és l’actual Catalina.


2. Vinòmic (la Garriga)

El cuiner Pau Gener i el sommelier Aleix Garcia han construït a la Garriga un restaurant vibrant que mira al passat quan convé. Als menús hi ha preparacions del ‘Sent Soví’ i del ‘Llibre de totes maneres de potatges’, com el jurvert, al cap i a la fi, una picada, i l’almadroc. A Vinòmic aconsegueixen un bon assortiment de vins i, malgrat la preferència «pels més corpulents», no descuida els naturals. Pau Arenós va visitar el local i aquí tens la crònica de Vinòmic.


3. Normal (Girona)

Joan, Josep i Jordi Roca segueixen amb una expansió sota control: és l’hora de la casa de menjars amb base popular i àmplia mirada on cuina Eli Nolla, que hereta l’esperit de dues grans cuineres de la família, Montserrat Fontané i la iaia Angeleta, ja morta, i aquells calamars a la romana de Can Roca, que serveixen, com els anells, per enllaçar generacions. El restaurant furga en el terreny popular –de la proximitat a l’àmbit internacional– a l’estil roquià. Aquí tens més informació sobre Normal.


4. Les Voltes (Moià)

Jan Fargas encara no ha fet 24 anys i ja està al capdavant d’un restaurant amb història del Moianès, propietat de Jaume Castany. En la seva visita al restaurant, a Arenós li va cridar l’atenció el xai amb ‘mole’: l’animal, de proximitat; el preparat, de llunyania. ¿Per què no una picada, singularitat territorial, amb fruita seca o xocolata, en comú amb la complexitat mexicana? Explorar el que és propi, explicar el que és propi. Aquesta és la crònica de Les Voltes.


5. Mas Marroch (Vilablareix, Girona)

La carta d’aquest restaurant és, si la traslladéssim a la música, un grans èxits, l’oportunitat per als més joves de provar els plats que han portat els germans Roca al preeminent lloc que ocupen, i una manera també de visualitzar-ne la influència, amb aportacions com el timbal de poma i foie-gras (1996) o el gelat de mostassa per amanir l’‘steak tartar’ (2006).

Notícies relacionades

I per als més grans, aquella classe de retrobaments que il·lusionen després de tant temps.

Aquí pots consultar altres clàssics de Mas Marroch.