Paladar exigent

Els 5 restaurants favorits de Kim Díaz, amo de Bar Mut, Entrepanes Díaz i Muticlub

  • El restaurador és capaç d’aixecar-se de matinada per anar a menjar a qualsevol temple gastronòmic a centenars de quilòmetres de Barcelona i tornar a casa a dormir

Els 5 restaurants favorits de Kim Díaz, amo de Bar Mut, Entrepanes Díaz i Muticlub
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

A Kim Díaz li agrada menjar bé. L’amo de Bar Mut, Entrepanes Díaz i Muticlub és capaç d’agafar un cotxe o un avió a les sis del matí per anar a menjar a un restaurants a centenars de quilòmetres de casa i tornar al seu domicili aquella mateixa nit. «Ho he fet diverses vegades –confessa–, sobretot per celebrar alguna cosa, i si és amb amics, millor encara». El seu paladar és exigent, perquè no va a qualsevol establiment, i menys si viatja per disfrutar-ho.

«Valoro l’experiència gastronòmica que t’ofereixen, sempre a partir del producte, del sabor, més que la creativitat. He de recordar el que he menjat». Aquí recomana cinc restaurants que treballen molt bé el producte.

Asador Etxebarri

«És l’únic restaurant que m’ha fet plorar, literalment. La textura i sensibilitat que aconsegueix amb la brasa fa que t’emocioni amb un producte meravellós. I és en un lloc únic, màgic: Axpe, un poble de Biscaia amb només vuit cases a la falda d’una muntanya. A més, Bittor Aguinzoniz és una persona molt especial, un fanàtic que dedica gairebé tots els dies de l’any a estar davant aquesta brasa».

Asador Etxebarri. San Juan Plaza, 1. Axpe (Biscaia).


Elkano

«El seu turbot a la brasa és una cosa que no oblides a la teva vida (de fet allà van ser els primers que el van fer a la graella) i les seves cocotxes en tres textures et fan flipar. Però sobretot Aitor Arregi et porta al cel amb un tracte exquisit i únic. Sens dubte, un dels restaurants pels quals val la pena fer quilòmetres».

Elkano. Herrerieta Kalea, 2. Getaria (Guipúscoa).


Güeyu Mar

«Quan arribes, et preguntes com pot estar aquesta meravella de restaurant en un xiringuito de platja. Allà, et fan flipar amb un peix poc conegut a Catalunya com el virrei, que fan a la brasa. Et multipliquen els sentits, et transporten amb el paladar a altres llocs. Abel Álvarez és una persona senzilla però un artista que sap jugar amb el sabor i les textures perquè toca meravellosament bé el producte. I el seu celler és brutalment barat».

Güeyu Mar. Platja de Vega, 84. Ribadesella.


Granja Elena

«D’una manera molt discreta, Borja Sierra ha posicionat amb Granja Elena com un dels escollits al món de la restauració barcelonina. I si és entre els millors és perquè posa el tracte al producte per damunt de tot i en un lloc de barri, cosa que fa que em senti superidentificat amb el seu restaurant. El ‘tàrtar’ de tomàquet, el ‘risotto’ de múrgoles i ‘foie’ i, sobretot, els esmorzars de cullera, que són mítics. Soc un client habitual perquè m’encanta, sempre que puc m’escapo allà».

Granja Elena. Passeig de la Zona Franca, 228. Barcelona.


Fonda Pepa

Notícies relacionades

«Com a sorpresa dels últims mesos, proposo Fonda Pepa. Gràcies a Pedro Baño, que va ser professor de l’Escola Hofmann, i Paco Benítez, el barri de Gràcia té un petit tresor ocult a tenir molt en compte. No donaré mes dades però diré que és com tornar a 30 anys enrere al barri, a menjar bé sense gastar-se molts diners. El seu menjar té un estil molt casolà però amb el toc dels dos ‘cracs’, com es nota al capipota o a les espardenyes amb pèsols per al·lucinar».

Fonda Pepa. Tordera, 58. Barcelona.