La tornada d’un gran

Arzak tornarà a obrir divendres 28 de maig

  • El xef anuncia la tornada del seu restaurant a través d’un vídeo a Instagram en el qual reivindica la seva passió per la cuina

Arzak tornarà a obrir divendres 28 de maig

Instagram

2
Es llegeix en minuts

La nova normalitat va guanyant terreny, i en el món de la gastronomia això es tradueix en reobertures sonades com les d’Arzak. És un establiment històric, ja que llueix tres estrelles Michelin des del 1989 i és el restaurant espanyol amb més anys seguits, 47, amb almenys un entorxat de la guia francesa des que li van donar la primera el 1974. I malgrat tot, i com totes les cases de menjar, siguin de nivell o senzilles, ho ha passat fatal durant l’estat d’alarma. Però que per fi torna per fer feliços els gurmets. El mateix Juan Mari Arzak ho ha anunciat a Instagram: el seu restaurant, institució culinària per excel·lència (i d’excel·lència), aixeca la persiana el 28 de maig.

«Reobrim les nostres portes. Amb un objectiu: fer feliç la gent. Per a això, Juan Mari, Elena i tot l’equip, ens arremanguem, i cuinem». Amb aquest breu text a la xarxa social, el restaurant ha anunciat la bona nova. Però no només ho ha fet amb aquesta frase, també amb un vídeo sobri, en blanc i negre, en el qual el xef reivindica la fortalesa dels cuiners i els anima a continuar fent el que millor saben fer: cuinar.

Es tracta d’un vídeo, curt, de menys d’un minut, però contundent, en el qual rearfirma el compromís i la passió dels professionals dels fogons malgrat els gravíssims problemes que han tingut per tirar endavant. «Mai havíem estat tant temps fora de les nostres cuines. Mai havíem tingut tant temps per pensar. Ho hem passat malament: els bars, les cafeteries, les tavernes humils i els xefs amb estrella», recorda.

Notícies relacionades

«Però no em penso queixar –prossegueix–. Els cuiners sempre ens hem buscat la vida per nosaltres mateixos. Avui, l’hostaleria és un negoci fràgil però els hotelers som molt forts. Aquest any, tots hem après alguna lliçó. Jo em quedo amb aquesta: La feina d’un cuiner és fer feliç la gent». I aquesta lliçó l’ha portat a actuar així durant aquests mesos: «Per això em repeteixo: quan estiguis insegur, arremanga’t i cuina; quan t’assaltin els dubtes, arremanga’t i cuina; quan vegis la gent trista, arremanga’t i cuina, i quan et donin la culpa d’això, arremanga’t i cuina».

Arzak acaba el vídeo amb una frase que emociona qualsevol amant de la gastronomia: «T’esperem amb les mànigues arremangades i amb moltes ganes de cuinar».